Για όλες τις τελευταίες(και όχι μόνο) εξελίξεις στον ΟΦΗ μίλησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μαχλάς στον athleticradio 104.2. Ο πρώην πρόεδρος των κρητικών προσπάθησε να δικαιολογήσει τις λάθος επιλογές του και το οικονομικό άνοιγμα που παρουσιάστηκε στην ΠΑΕ επί των ημερών του. 

Για τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού: «Μαζευτήκαμε 10 ημέρες πριν το ματς με τον Ατρόμητο και τον Γενάρη είχε σωθεί η ομάδα. Είπα την άποψη μου στην Γενική Συνέλευση και μάλλον δεν μπορούν να το καταλάβουν ορισμένοι. Όταν παίζεις στην Σούπερ Λιγκ, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα εντελώς διαφορετικό από την Β’ Εθνική. Οι ποδοσφαιριστές ήταν 24, οι τερματοφύλακες 4, ο Μονιάκης που ήρθε την τελευταία στιγμή και ο Νύκταρης. Φτάσαμε στο σημείο να παίζουμε με τον τρίτο τερματοφύλακα. Μην τα λέμε τόσο εύκολα και μην ξεχνάμε κάποιους παίκτες όπως οι Ζορμπάς, Ουκάρ που έπαιξαν στον δεύτερο γύρο αφού δεν υπήρχαν άλλοι ποδοσφαιριστές. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο ΟΦΗ ήταν η μοναδική ομάδα που δεν έκανε μεταγραφές τον περασμένο Γενάρη».

Για τις κατηγορίες περί υψηλού μπάτζετ: «Δεν γίνονται πουθενά παρά μόνο στον ΟΦΗ να μοιράζονται τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και είναι το απόλυτο χωριό. Το ρόστερ του ΟΦΗ ήταν από τα τρία μικρότερα από οικονομικής φύσεως. Μετά από εμάς ήταν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Ήμασταν μια ομάδα που τα καθαρά συμβόλαια που έγιναν ήταν 1, 7 εκ. ευρώ. Αφαιρούμε τα χρήματα των Σουμπίνιο και Κάταϊ που πληρωνόντουσαν από τον Ολυμπιακό και προσθέτουμε την εφορία και τα υπόλοιπα φτάνουμε τα 3 εκ. ευρώ. Τότε ο κύριος Καλουτσάκης είχε κάνει το πλάνο και μας το είχε παρουσιάσει. Όταν την περσινή χρονιά της Β’ Εθνικής φεύγουν κάποιοι παίκτες που κάνουν προσφυγή και ήμουν από αυτούς που έλεγαν ότι θα βρεθεί το 1 εκ. ευρώ. Όταν όμως βρίσκεται ένας παίκτης που το συμβόλαιο του είναι 60 χιλ. και κάνει προσφυγή με αποτέλεσμα να του επιδικάζονται τα διπλάσια χρήματα τότε ανεβαίνουν παραπάνω οι προσφυγές 700 και 800 χιλ. ευρώ».

Για το «άνοιγμα» της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Λογιστικά δεν είναι 12 εκ. ευρώ το χρέος της ΠΑΕ. Αυτοί που τα βγάζουν, απορώ πως τα βγάζουν. Έγινε έγκλημα που δόθηκαν αυτά τα έγγραφα στην δημοσιότητα. Μέχρι τον καιρό που έφυγα, το πραγματικό χρέος ήταν 6, 5 εκ. ευρώ. Μετά με τον φόρο των μεταγραφών προστέθηκε 1 εκ. ευρώ. Αυτό το χρέος είναι αρκετά μεγάλο για τα δικά μας δεδομένα όμως για την δική μας ομάδα που εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μαγαζί – γωνία είναι χρέος που μπορεί να το παλέψει. Όμως, αρκεί να υπάρχει ενότητα και ομόνοια».

Για το τι χρειάζεται να γίνει από εδώ και πέρα: «Από την στιγμή που δεν έχουμε άμεσα χρήματα, θέλουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανθρώπους να ηγηθούν σε μια τέτοια προσπάθεια. Και να κοιτάξουμε όλοι μας όπου υπάρχουν στο Ηράκλειο πολλοί αξιόλογοι ανθρώποι που μπορούν να βοηθήσουν. Όχι, να ζημιώνουμε τον διπλανό μας όπως γίνεται συνέχεια. Είμαι της άποψης ότι όσοι άνθρωποι μπήκαν στον ΟΦΗ μετά την εποχή Βατσινά το έκαναν για να βοηθήσουν τον ΟΦΗ να γίνει ξανά μεγάλη ομάδα. Όμως, κανένας δεν είχε πει ότι έχει χρήματα για να δώσει στην ομάδα».

Για τις ενέργειες του Φανούρη Βατσινά: «Αν δεν υπάρχει ενότητα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα πουθενά. Στην ζωή πρέπει να πολεμάς και να παλεύεις. Μπήκαμε στα δύσκολα στον ΟΦΗ. Εγώ δεν είχα κανέναν λόγο για να ασχοληθώ με τον ΟΦΗ. Γιατί να το κάνω; Για να έρχεται ο καθένας και να με κατηγορεί; Εγώ έχω μια αγάπη που είναι ο ΟΦΗ και δεν το έκρυψα ποτέ. Για τον εαυτό μου είμαι το πιο έντιμο άτομο που υπάρχει. Μπαίνοντας σε έναν σύλλογο που είναι μεγάλος και στο κάτω – κάτω εγώ πως έφτασα να ασχοληθώ με τον ΟΦΗ; Μην ξεχνάτε ότι εγώ εκδιώχθηκα από τον Φανούρη Βατσινά. Την επόμενη διετία πήγα στο ΑΠΟΕΛ και η ομάδα έπεσε. Τότε, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Βατσινά, από έναν άνθρωπο που δεν λέγαμε ούτε γεια. Ήρθε στο σπίτι μου 5 φορές γιατί δεν μπορώ να αντέξω και θα βάλω στον λαιμό μου μια θηλιά. Είναι η πρώτη φορά που το αναφέρω για να μην ξεχνιόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει από πάνω ένας άνθρωπος που κατέστρεψε τον ΟΦΗ, που πληρώθηκε και παίρνει λεφτά με χρέη 4 εκ. ευρώ. Τι παίζουμε την κολοκυθιά; Είναι δυνατόν να λέει ο Κορωνάκης και σηκώθηκε η τρίχα μου ότι έχει δίκιο ο Βατσινάς; Είχε πάρει δανεική την ομάδα από την οικογένεια και έλεγε ότι είναι μεγαλομέτοχος; Βγάζω χολή, το ξέρω όμως δεν είναι δυνατόν να λέγονται κάποια πράγματα. Η αλήθεια τσακίζει κόκκαλα».

Για τον εαυτό του: «Φυσικά δεν ήμουν ο καλύτερος εκτός του ποδοσφαίρου. Έκανα λάθη και θα μπορούσα να γλυτώσω ακόμα και 400 χιλ. από το σημερινό χρέος. Όμως, μέχρι εκεί. Δεν κάναμε τίποτα άλλο. Στην Β’ Εθνική δεν χειριστήκαμε καθόλου χρήματα. Κάναμε ένα μπάτζετ 2, 5 εκ. ευρώ για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ ώστε να ανταγωνιστούμε με τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό. Για ρωτήστε τον Εργοτέλη που έκανε 5 εκ. ευρώ μπάτζετ και έπεσε; Όμως, πρέπει να δούμε τι θέλουμε. Θέλετε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ; Το μπάτζετ 4 εκ. ευρώ είναι μεγάλο; Θα μου πει κάποιος γιατί δεν κάναμε το ρόστερ του 1 εκ. ευρώ; Γιατί θα πέφταμε και θα κρέμαγαν εμένα πρώτο – πρώτο στα Λιοντάρια; Πολύ εύκολα κρίνουμε και κάνουμε. Αλλά από τους καναπέδες. Για ρωτήστε τους ανθρώπους που ήταν στην διοίκηση που ακολούθησε μετά την αποχώρηση μου για το τι προβλήματα αντιμετώπιζαν και τι άγχος είχαν καθημερινά;»

Για την πρόταση του Γιάννη Παπαματθαιάκη: «Όταν συναντήσαμε τον κύριο Βαρδή και είχα πάει εγώ πρώτος και τον συνάντησα στο γραφείο του. Εγώ ήμουν ο πρώτος που το είπα και δεν ντρέπομαι. Και στην συνέχεια ο δήμαρχος μαζί με τον κύριο Ξημέρη και τον κύριο Κώστα Σαρρή που παραμένουν φίλοι και του τηλεφώνησε. Ο κύριος Βαρδής ήταν ο άνθρωπος που έδωσε αυτά τα χρήματα. Εγώ είμαι της άποψης ότι μπορούμε να βρούμε μόνοι μας την λύση. Αν μπορεί ο κύριος Παπαμταθαιάκης να φέρει μια χορηγία από εκείνον ή και από οποιονδήποτε

Για το ενδεχόμενο βοήθειας από την οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Θα προτιμούσα να έρθει ο γιος του Θόδωρα, ο Νίκος που τον έχω γνωρίσει και να έρθει να πει αναλαμβάνω εγώ. Δεν θέλω να βλέπω φαντάσματα. Και μακάρι να ερχόταν ένας άνθρωπος από αυτήν την οικογένεια γιατί τότε να τον απορρίψουμε; Όμως δεν θέλω να βλέπω γίνει κάτι ανάλογο με αυτά που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ δεν άκουσα από αυτούς τους ανθρώπους να μας πουν ότι «αυτά πήρατε και τέλος». Εμείς όμως είμαστε οι αχάριστοι. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν το βλέπω ως εφικτό ενδεχόμενο να συμβεί κάτι με αυτό το θέμα».

Για την άποψη να υποβιβαστεί ο ΟΦΗ στην Δ’ Εθνική: «Είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα το παλεύαμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον ΟΦΗ. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα με γεμάτο γήπεδο. Το 80% των ομάδων τραβούν χειρότερα από εμάς. Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης είναι ομάδες με μεγαλύτερα χρέη από εμάς. Και φυσικά θα αναλάβω το χρέος που μου αναλογεί σε περίπτωση που γινόταν κάτι τέτοιο».

Για την πρόταση του Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη: «Είναι πολύ άσχημος ο τρόπος που το έκανε. Γνωρίζω τι έχει προκύψει και όλοι ξέρουν πόση αγάπη έχω σε αυτόν τον άνθρωπο. Τον αγαπάω και τον σέβομαι όμως αυτό που έκανε ήταν πολύ μεγάλο φάουλ. Μόλις το έμαθα, του τηλεφώνησα και τσακωθήκαμε. Γιατί αφού θέλει να το κάνει, πάει στην τράπεζα, καταθέτει τα χρήματα και βοηθάει την ομάδα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μου φέρεται με αυτόν τον τρόπο»

Για το «κομμένο» μπάτζετ: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Από την στιγμή που κάνουμε μπάτζετ 1 εκ. ευρώ, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε με το ένα πόδι στην Β’ Εθνική. Δεν γίνεται να μοιράζουμε τα πάντα με φέιγ – βολάν και πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα. Έτσι και πέσουμε στην Β’ Εθνική ξέρεις τι θα πουν όλοι; Ότι πέσαμε επειδή ήταν μικρό το μπάτζετ. Θέλω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Αλλά αν υπάρχει ομόνοια και ενότητα με την βοήθεια του κόσμου μπορούμε να πετύχουμε και να τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook