Τεράστια κινητοποίηση στον «γαλάζιο» μηχανισμό για την πρώτη ομιλία Σαμαρά στην πλατεία Συντάγματος. Ρητορική κατά ΣΥΡΙΖΑ και επίκληση της σταθερότητας για τους αναποφάσιστους.

Η πρώτη ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί επί της ουσίας ένα ισχυρό “crash test” λίγο πριν την κάλπη τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κομματικό μηχανισμό ο οποίος εδώ και ημέρες προετοιμάζεται πυρετωδώς για την αποψινή ομιλία με την οποία κλείνει η προεκλογική περίοδος.

Το οργανωτικό της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ τα στελέχη όλης της κομματικής πυραμίδας και οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι έχουν κινήσει όλους τους μηχανισμούς για τη «μάχη» της εικόνας μία ημέρα μετά την κεντρική ομιλία του κ. Τσίπρα στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκέντρωση αυτή που είναι και η πρώτη του κ. Σαμαρά στο συγκεκριμένο σημείο «αναφοράς» το οποίο δημιουργεί συνειρμούς από άλλες εποχές όπου το κέντρο της Αθήνας έκλεινε από το πρωί για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μεγαλύτερη όμως σημασία για τους επιτελείς της ΝΔ ακόμη και από τη δύναμη της εικόνας έχει το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο κ. Σαμαράς μέσα από την ομιλία του απευθυνόμενος «όχι σε μία κομματική εκδήλωση όπως έκανε ο Τσίπρας αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό» όπως έλεγε στο real.gr στενός συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ.

Στόχος του κ. Σαμαρά να απευθυνθεί κυρίως προς το κομμάτι των λεγόμενων αναποφάσιστων ψηφοφόρων με τη ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως με την επίκληση της κυβερνητικής σταθερότητας κόντρα στην ακυβερνησία και στις «περιπέτειες».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook