Στραμμένα στην Ελλάδα και στην έκβαση της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης που εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας , αλλά και της ευρωζώνης είναι τα φώτα των διεθνών ΜΜΕ.

Στο σύνολό τους τα διεθνή μέσα παρακολουθούν στενά τις προεκλογικές διεργασίες και με εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις κάνουν λόγο για την πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στη χώρα, αλλά και του αντίκτυπου που θα έχει η απόφαση των Ελλήνων στην Ευρωζώνη και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα περισσότερα Μέσα εκτιμούν ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, έχει αρχίσει, ενώ τονίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν εναγωνίως το αποτέλεσμα των εκλογών για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι μας.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, αναφέρεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων και στην τελευταία τους προσπάθεια, να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους, ενώ παραθέτει σε πίνακα τις θέσεις των μεγάλων κομμάτων για το μνημόνιο.

«Έλληνες σκεφτείτε τις συνέπειες της ψήφου σας». Με αυτό τον τίτλο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καλεί τους ψηφοφόρους να σκεφτούν τις συνέπειες της ψήφου τους στις αυριανές εκλογές, ενώ παρουσιάζει το δίλημμα των Ελλήνων που είναι παραμονή στο ευρώ, υπό σκληρές συνθήκες λιτότητας, ή η έξοδος από την ευρωζώνη. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Τα σενάρια της επόμενης μέρας αναλύει στην ηλεκτρονική της έκδοση και η βρετανική Independent, ενώ στον αναβρασμό που επικρατεί στους κύκλους των Ευρωπαίων ηγετών, αναφέρεται η βρετανική Guardian, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της, οι τελευταίοι φοβούνται ότι αν δεν εκλεγεί μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας των τραπεζών είναι ορατός.