Έξι περιστατικά πνιγμών αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία και - για μια ακόμα φορά - με αυτοθυσία, οι ναυαγοσώστες του Δήμου Χανίων, το Σάββατο. Μεταξύ αυτών ήταν και μια οικογένεια με το επτά ετών κοριτσάκι τους, τους οποίους διέσωσε – κάτω από επικίνδυνες καιρικές συνθήκες – στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ναυαγοσώστης που βρισκόταν στο σημείο, πριν ξεκινήσει την υπηρεσία του, λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό o Δήμος Χανίων επισημαίνει τα εξής προς τους λουόμενους:

1. Όλοι οι λουόμενοι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των επαγγελματιών ναυαγοσωστών με τους οποίους έχουμε εξοπλίσει τις παραλίες του Δήμου Χανίων. Οποιαδήποτε απόκλιση από τις οδηγίες που παρέχουν, σημαίνει σοβαρός κίνδυνος.

2. Οποιοσδήποτε έχει καταναλώσει ποτό ή φαγητό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνει στην θάλασσα.

3. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνετε ανήλικα παιδιά στην παραλία χωρίς διαρκή παρακολούθηση.

Επίσης, ως επιτροπή διαχείρισης και παρακολούθησης παραλιών, στη διαρκή επικοινωνία που έχουμε με τους ναυαγοσώστες, μας επισημαίνεται η ανυπακοή των λουόμενων και ιδιαίτερα των αλλοδαπών.

Προβληματιζόμενοι για το γεγονός του περασμένου Σαββάτου και αναζητώντας περαιτέρω λύσεις στο πρόβλημα, ο Δήμος Χανίων ζητάει την συμβολή όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα των ξενοδόχων και των ξεναγών, καλώντας τους να δίνουν συμβουλές στους λουόμενους επισκέπτες, ιδιαίτερα σε περίπτωση επικινδύνου καιρού.

Επίσης, οποιαδήποτε πρόταση προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας στις παραλίες του Δήμου μας, είναι ευπρόσδεκτη και για το σκοπό αυτό κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με το Δήμο Χανίων, υποβάλλοντας τις σχετικές προτάσεις, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από την επιτροπή διαχείρισης και παρακολούθησης παραλιών.

«Η ασφάλεια των επισκεπτών στις παραλίες είναι υπόθεση όλων μας και με ομαδική προσπάθεια φέτος, όπως και πέρυσι, δεν θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα που κατά κύριο λόγο στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και κατ’ επέκταση «σκιάζουν» την εικόνα του τουρισμού στα Χανιά» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων.