Με συνεχή κάλυψη από την Αθήνα παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις επαναληπτικές εκλογές στην Ελλάδα, αναμένοντας την ετυμηγορία της κάλπης, η οποία θεωρείται καθοριστικού χαρακτήρα όχι μόνο για την ίδια τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Το Spiegel μεταδίδει ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα καθυστερήσει την αναχώρησή για τους G20, τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα, αφού περιμένει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Σε ζωντανή σύνδεσή παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις το BBC. O ανταποκριτής του Βρετανικού καναλιού, Mark Lowen παρουσιάζει όλες τις πρώτες αντιδράσεις από τα Εxit Poll.

Σε περίπτωση που το ευρωπαϊκό πρόγραμμα απορριφθεί, σημειώνει το BBC, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό θα σήμαινε και πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Παράλληλα έχει ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα από τις σημερινές κρίσιμες εκλογές.

Κεντρικό θέμα οι Ελληνικές εκλογές και στο πρακτορείο Reuters, το οποίο μετάδωσε τα Exit Poll λίγα λεπτά μετά της επτά.

Ο Βρετανικός Guardian από την πλευρά του έχει δώσει είδη από τις 6: 30 τα πρώτα Exit Poll με την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με δύο μανάδες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ (29%, 27%).

Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal, σε ζωντανή σύνδεση μεταδίδει τα Exit Poll της Κρατικής Τηλεόρασης (Νέα Δημοκρατία 27.5-30.5 %, ΣΥΡΙΖΑ 27-30%, ΠΑΣΟΚ 10-12%.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το CNN μεταδίδει ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζουν αυτοδυναμία αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του λόγω της οικονομικής που ακολουθήθηκε.

"Στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα" λέει η ηλεκτρονική σελίδα του Al Jazeera αναφέροντας και τις διεθνείς πιέσεις που ασκήθηκαν από το εξωτερικό για μη υποστήριξη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο διέκοψε τη ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει τα πρώτα exit-polls.

Από την πλευρά της η Γαλλική Le Monde αναφέρει σε ζωντανή σύνδεση ότι μετά τα πρώτα Exit Poll είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει αυτοδυναμία.

Σε κυβέρνηση συμμαχίας θα πρέπει να στηριχτεί η Ελλάδα, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro σχολιάζοντας τα πρώτα exit-poll ενώ κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο όπως αναφέρει, διατηρεί το ποσοστό του.

news247.gr