Η ουσία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων (Μνημόνιο) της Ελλάδας δεν είναι διαπραγματεύσιμη, είπε την Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι, ωστόσο, έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα το χρονικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

«Είμαι ανακουφισμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας, αλλά τα θέματα δεν έχουν ακόμη κλείσει», δήλωσε.

«Η ουσία των μεταρρυθμίσεων δεν είναι διαπραγματεύσιμη», τόνισε.

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να σχηματιστεί θα πρέπει να τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν με την Ευρώπη», προσέθεσε.

«Με τις εκλογές, ωστόσο, χάθηκε χρόνος και πρέπει να αναφερθούμε στο τι σημαίνει αυτό για τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.

«Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για το χρονοδιάγραμμα, καθώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις εβδομάδες που χάθηκαν και δεν θέλουμε να υποφέρει ο κόσμος εξαιτίας αυτού», κατέληξε.

Νοβότνι (ΕΚΤ): Άμεσα οι συνομιλίες

Οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, δήλωσε το στέλεχος του ΔΣ της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, σε δηλώσεις του σε αυστριακή εφημερίδα.

Όπως είπε στην εφημερίδα Kurier, ελπίζει πως θα σχηματιστεί «ένας ικανός εταίρος για συνομιλίες», καθώς υπάρχει «νέα ανάγκη χρηματοδότησης».

«Οι συνομιλίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για να καλύψουν την ανάγκη χρηματοδότησης», φέρεται να δήλωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook