Ο διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιοχής της Υεμένης σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας στο Άντεν, η οποία φέρει την σφραγίδα της Αλ Κάιντα, δήλωσαν ιατρικές πηγές και αξιωματούχος ασφαλείας.

Ο καμικάζι, ο οποίος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, είχε ως στόχο τον υποστράτηγο Σαλίμ Άλι Κάταν την ώρα που αυτός κατευθυνόταν στην δουλειά του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Κάταν ήταν επικεφαλής επιχείρησης του στρατού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με στόχο την απομάκρυνση των μαχητών της αλ Κάιντα από την επαρχία Αμπιάν, στη νότια Υεμένη.

Ο στρατός της Υεμένης ξεκίνησε στις 12 Μαΐου μια επιχείρηση εναντίον της αλ Κάιντα με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου πολλών περιοχών τις οποίες έχει καταλάβει από πέρυσι το τρομοκρατικό δίκτυο, ανάμεσά τους η Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, αλλά και η Τζάαρ..

Στις στρατιωτικές χερσαίες επιχειρήσεις, τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων της οργάνωσης αλλά και τις σφοδρές συγκρούσεις με τους ισλαμιστές αντάρτες έχουν σκοτωθεί 485 άνθρωποι από τους οποίους 368 μέλη της αλ Κάιντα, 72 στρατιώτες, 26 βοηθητικοί και 19 άμαχοι.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook