Την ελπίδα «να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση στην Ελλάδα, που θα ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο και θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», εξέφρασε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ για την εκλογική τους νίκη.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σουλτς καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να σχηματίσουν «υπεύθυνη κυβέρνηση συνεργασίας τις προσεχείς ημέρες», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΝΔ δήλωσε προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα ενώπιον της ΕΕ.

«Αν η Ελλάδα δείξει προσήλωση στις δεσμεύσεις της, η ΕΕ θα εξετάσει περαιτέρω τρόπους επίλυσης της κρίσης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚ στην ανακοίνωσή του και παράλληλα επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών τάσσεται σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός έκανε μεγάλες θυσίες και εκφράζει την ελπίδα οι μεταρρυθμίσεις να κατανεμηθούν ισοβαρώς και με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα σταθερό και ευοίωνο μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στη συνεργασία με την ΕΕ, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό του μεταρρυθμιστικού έργου και των οικονομικών στόχων.