Τις θέσεις του για καταγγελία του μνημονίου και κυβέρνηση χωρίς τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας, πρόκειται να επαναλάβει στον πρόεδρο της ΝΔ ο Πάνος Καμμένος στη συνάντηση που θα έχουν στις 19:00 στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο κ. Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επικρατεί αισιοδοξία και σχετική ικανοποίηση, διότι το κόμμα διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του στην εκλογική αναμέτρηση, και είναι τέταρτο σε κοινοβουλευτική δύναμη.

Όμως, η πτώση των ποσοστών έφερε και απώλειες στις έδρες, αφού προβεβλημένα στελέχη μένουν εκτός Βουλής.

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης δεν εκλέγεται για μερικές εκατοντάδες ψήφους, ενώ εκτός Βουλής έμεινε και ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, όπως και στη Β' Αθηνών ο Γιάννης Μανώλης και ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

Δεν εξελέγη επίσης και ο γραμματέας του κόμματος Μ. Γιαννάκης ο οποίος ήταν δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Γιαννάκης αναλαμβάνει να οργανώσει το κόμμα σε όλη τη χώρα, ενόψει το συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.