Αντιπαράθεση έχει προκληθεί στην Ιεράπετρα σχετικά με τις παρεμβάσεις των βουλευτών του νησιού για το θέμα του νοσοκομείου. Όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός του Νοσοκομείου ανεκλήθη μετά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων. Ωστόσο, στη μάχη εντυπώσεων που προκλήθηκε προεκλογικά παρενέβησαν τόσο ο (πρώην πλέον) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης όσο και ο βουλευτής του Σύριζα Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Η πλευρά του Σύριζα αναφέρει πως ο κ. Καρχιμάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον αγώνα των κατοίκων εμφανίζοντας ως δικό του επίτευγμα την ανάκληση του Οργανισμού, ενώ η πλευρά του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον βουλευτή του Σύριζα ότι προσπάθησε να ανακόψει τις εξελίξεις υπέρ των πολιτών καταγγέλλοντας την προσπάθεια που γινόταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Δήμος: \”Δεν έχουμε ανάγκη από πάτρωνες\”

Επίθεση προς τον Μιχ. Κριτσωτάκη κάνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Ιεράπετρας στην οποία αναφέρει:

«Είναι η δεύτερη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δρα σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών της Ιεράπετρας. Η πρώτη ως συνεργός του κ. Δ. Παπαδημούλη στην διχοτόμηση του Δήμου Ιεράπετρας και στην απόσχιση των τεσσάρων Κοινοτήτων του Μακρύ Γιαλού.
Η δεύτερη τώρα, με την παρέμβασή του για να μην ανακληθεί ο απαράδεκτος Οργανισμός του Νοσοκομείο Ιεράπετρας από το Υπουργείο Υγείας.
Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόταν σε έκτακτη συνεδρίαση, η κοινωνία σε αναστάτωση και το Δημαρχείο Ιεράπετρας είχε κλείσει, ο επίδοξος Κρητικάρχης αγνοούσε πλήρως τα τοπικά αιρετά όργανα, τον λαό της περιοχής μας και προχωρούσε σε παρεμβάσεις σε βάρος του τόπου μας.
Επενέβη σε βάρος των Δημοτών της Ιεράπετρας, ως κομματάρχης παλαιάς κοπής, με μόνο στόχο την κομματική και εκλογική εκμετάλλευση του προβλήματος που έχει οδηγήσει την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές στο δρόμο και σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Καταγράφουμε για άλλη μια φορά την εχθρική συμπεριφορά του κ. Κριτσωτάκη. Κι επειδή μάλλον δεν μπορεί να πάψει να βλάπτει την περιοχή, καλό θα είναι να σταματήσει να ασχολείται με τον τόπο μας. Δεν έχουμε ανάγκη από πάτρωνες».

Ο Δήμος Ιεράπετρας αφήνει αιχμές και κατά του Μιχ. Καρχιμάκη χωρίς όμως να τον κατονομάζει. Συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο της σημερινής ανακοίνωσης αναφέρει:

«Τέλος, επειδή πληροφορούμαστε πως υπήρξαν παρεμβάσεις κι από άλλα κόμματα, ξεκαθαρίζουμε πως καταδικάζουμε κάθε πρακτική που λειτουργεί σε βάρος του τόπου μας στη λογική του μικροκομματικού οφέλους».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως έχει αποδειχτεί η έμπρακτη στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Ιεράπετρας ακόμα και με την παρουσία βουλευτών ως μάρτυρες υπεράσπισης όταν οι κάτοικοι δικάζονταν για τις κινητοποιήσεις τους ενώ για την επίμαχη παρέμβαση στις 12 Ιουνίου τονίζουν πως ήταν προς όφελος του νοσοκομείου.

Παραπέμπουν μάλιστα στο σχετικό δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί εκείνη την ημέρα και ανέφερε:

«Παρέμβαση στον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, έκανε σήμερα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο υποψήφιος Βουλευτής Μ. Κριτσωτάκης, προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες τροποποίησης των οργανισμών των νοσοκομείων, όπως ζητούσαν με επείγοντα έγγραφα τους υπηρεσίες του Υπουργείου και των ΥΠΕ από τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Είναι γνωστό ότι οι νέοι οργανισμοί, οι οποίοι έχουν συνταχθεί με μνημονιακούς όρους, καταργούν τμήματα και θέσεις προσωπικού και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.
Ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Μ. Κριτσωτάκη ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες τροποποίησης των οργανισμών κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θεωρεί ότι οι τροποποιήσεις των οργανισμών πρέπει να γίνουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών και όχι των αντικοινωνικών πολιτικών της τρόικας\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook