Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν με σχετική ανακοίνωσή τους –ψήφισμα οι γονείς ,οι φορείς και οι κάτοικοι της κοινότητας Καβουσίου μετά την μονομερή απόφαση όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καβουσίου σε μονοθέσιο, με μόνο επιχείρημα τον αριθμό των μαθητών.

Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, «χωρίς καθόλου να εξεταστούν και άλλοι παράμετροι- μας αναγκάσατε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας σε άλλα Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής».

Στο σχετικό ψήφισμά τους απαιτούν :

1. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εκπαίδευσης να αιτιολογήσουν την απόφαση τους.
2. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιεράπετρας να λάβουν ξεκάθαρη θέση.
3. Απαιτούμε από όλους τους θεσμικούς παράγοντες να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα μας και να συνδράμουν στην επαναλειτουργία του Διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Καβουσίου από τον τρέχοντα Σεπτέμβριο του 2012.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Μετά από τον προβληματισμό που διατύπωσαν όλοι οι γονείς των μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης του Τοπικού Διαμερίσματος Καβουσίου για το μέλλον των παιδιών τους, συγκεντρωθήκαμε για δεύτερη φορά οι φορείς του χωριού μας παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιάννη Γουλιδάκη και με απουσία του Δ/τη Εκπαίδευσης κ. Εμμανουήλ Μπαρπεράκη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ιωάννη Ψαρουδάκη, που αν και είχαν προσκληθεί φρόντισαν να απουσιάζουν, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Όλοι μαζί ομόφωνα διαπιστώσαμε:
Μετά την μονομερή απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καβουσίου σε μονοθέσιο, με μόνο επιχείρημα τον αριθμό των μαθητών -χωρίς καθόλου να εξεταστούν και άλλοι παράμετροι- μας αναγκάσατε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας σε άλλα Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Οι προσπάθειες παραγόντων της Δημοτικής εκπαίδευσης για υποβάθμιση και κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Καβουσίου έχουν ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία όταν ακόμα το σχολείο αριθμούσε πάνω από τριανταπέντε παιδιά.

Η στόχευση στο Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου ήταν εμφανής. Μεθοδευμένα κατόρθωσαν να καλλιεργούν την αντίληψη της κατάργησης του και της υποβάθμισης του με αποτέλεσμα μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία.

Την ώρα που δαπανούταν χρήματα για νέο κτίριο του νηπιαγωγείου, για βιβλιοθήκη, για σύγχρονες τουαλέτες, για διαμόρφωση του αύλειου χώρου, για συντήρηση των τριών μεγάλων αιθουσών του, για διαμόρφωση του γυμναστηρίου (χώρος μπάσκετ, γήπεδο 5Χ5) σε μικρή απόσταση από το διδακτήριο, για ενοποίηση των δύο χώρων με ασφαλτόστρωση του δρόμου, αποφασίστηκε η υποβάθμιση του με σκοπό το κλείσιμο του.

Αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αλήθεια ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε;

Με την απόφαση αυτή
1. Διώξατε τα παιδιά μας από ένα άρτιο και ασφαλές κτιριακό περιβάλλον και μας αναγκάσατε να τα μεταφέρουμε σε άλλο με πολλά προβλήματα.
2. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ χωρίς ασφάλεια και με καθημερινή ταλαιπωρία. Για την επιβίβαση τους από τη στάση στο Καβούσι φροντίζουν οι μητέρες των παιδιών για λόγους ασφάλειας, για την αποβίβαση τους και την επιστροφή τους δεν φροντίζει κανείς.
3. Προσθέσατε μια σοβαρή οικονομική δαπάνη αυτή της μεταφοράς τους, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.
4. Δεν λάβατε υπόψη την ιστορική πορεία του τόπου μας, την γεωγραφική του θέση, την δυνατότητα ανάπτυξης του κ.λ.π.

Κύριοι μας κοροϊδέψατε.
Για μια ακόμα φορά κοροϊδέψατε και παραπλανήσατε ένα ολόκληρο χωριό. Πήρατε μια απόφαση με καθαρά αριθμητικά κριτήρια χωρίς να εξασφαλίσετε ασφαλείς συνθήκες στέγασης και μεταφοράς των παιδιών μας. Πήρατε μια απόφαση μόνο με την απόλυτο τιμή των αριθμών και διώξατε τα παιδιά μας από ένα ασφαλές περιβάλλον. Στοχεύετε στο οριστικό κλείσιμο του σχολείου μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου, μας έχουν κοροϊδέψει και παραπλανήσει.
Φτάνει πια η κοροϊδία και η παραπλάνηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εκπαίδευσης να αιτιολογήσουν την απόφαση τους.
2. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιεράπετρας να λάβουν ξεκάθαρη θέση.
3. Απαιτούμε από όλους τους θεσμικούς παράγοντες να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα μας και να συνδράμουν στην επαναλειτουργία του Διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Καβουσίου από τον τρέχοντα Σεπτέμβριο του 2012.

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΕ.
Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΑ ΤΗΣ.

ΓΟΝΕΙΣ – ΦΟΡΕΙΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook