To όνειρο της ζει η 20χρονη αθλήτρια του στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη μετά την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η νεαρή πρωταθλήτρια μίλησε στον athleticradio 104,2 για την μεγάλη της επιτυχία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να πιάσει το όριο και να πετύχει τον στόχο της.

Για το όριο Ολυμπιακών αγώνων που έπιασε:

“Περίμενα μια καλή επίδοση στα 100 μέτρα, αλλά δεν περίμενα ότι θα πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για αυτό και το πανηγύρισα έξαλλα. Πρέπει να σας πώ ότι προπόνηση για τα 100 μέτρα δεν έχω κάνει πολύ. Περισσότερο είχα ρίξει το βάρος στα 200 μέτρα. Τελικά τα κατάφερα και στα δυο αγωνίσματα και θα είμαι παρούσα και στα δυο τόσο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όσο και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου”.

Για τα συναισθήματα της:

“Ηταν πράγματι εντυπωσιακή η επίδοση στο 100άρι. Μέχρι και εγώ ξαφνιάστηκα. Περίμενα μια επίδοση κοντά στο 11.40 ή 11. 50. Όταν είδα το 11.33 δεν το πίστευα. Να σας πώ την αλήθεια δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη”.

Για τις συνθήκες της προετοιμασίας της:

“Ηταν μια κουραστική χρονιά για μένα. Με πολύ προπόνηση και μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να σας πώ ότι εμείς εδώ στην Σητεία δεν έχουμε χώρο προπόνησης και έτσι με τον προπονητή μου, τον κ. Μιχάλη Γωνιωτάκη, πηγαίνουμε καθημερινά στην Ιεράπετρα για προπόνηση. Σε καθημερινή βάση κάνουμε το Ιεράπετρα-Σητεία. Φεύγουμε 8 το πρωί και γυρίζουμε στις 10 το βράδυ. Το προπονητικό πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση 8 ώρες τη μέρα. Αυτή είναι η προετοιμασία που κάναμε για να πάμε Ευρωπαικό πρωτάθλημα.

Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος που είχαμε θέσει με τον προπονητή μου. Τους Ολυμπιακούς αγώνες του είχα στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου. Είχα στρέψει την προσοχή στο Ευρωπαικό. Ηρθαν και τα δυο όμως και για αυτό είμαι πολύ ευτυχισμένη. Είναι τρόπος ζωής ο πρωταθλητισμός. Εχω μάθει να ζώ με αυτούς τους ρυθμούς. Είναι τόσο εξαντλητική η προπόνηση, που υπάρχουν φορές που δεν έχω δύναμη να πάω για ένα καφέ. Ηξερα όμως ότι η χρονιά αυτή θα είναι δύσκολη για μένα και ήμουν προετοιμασμένη για αυτό”.

Για το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες:

“Για μένα είναι ένα όνειρο ζωής. Αυτό είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Να είναι “παρών” στην κορυφαία διοργάνωση όπως είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Ξέρω ότι θα έχω να αντιμετωπίσω αθλητές υψηλού επιπέδου. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πρέπει να βγάλω μια καλή επίδοση και να πάρω μια καλή θέση. Στόχος είναι η συμμετοχή στον τελικό. Φέτος έχω την 7η καλύτερη επίδοση στις γυναίκες στην Ευρώπη στα 100 μέτρα και την ενδέκατη στα 200 μέτρα. Πάμε να κυνηγήσουμε τον τελικό αν μπορούμε. Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να ξεπεράσω τα όρια μου”.

Για την υποστήριξη που έχει σε αυτήν την μεγάλη της προσπάθεια:

“Με έχουν βοηθήσει πολύ οι γονείς μου. Με έχουν στηρίξει πολύ ψυχολογικά, ηθικά και οικονομικά. Δεν είχαμε από πουθενά οικονομική βοήθεια.

Ο προπονητής μου και οι γονείς μου είναι χορηγοί μου σε αυτήν μου την μεγάλη προσπάθεια.

Με έχει βοηθήσει η εταιρεία με τα βιολογικά προιόντα της μονής Τοπλού και θέλω την εταιρεία αυτή και τον ιδιοκτήτη κ. Αιβαλιοτάκη να τον ευχαριστήσω για την βοήθεια που μας παρείχε”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook