Μια σημαντική «ανάσα» στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάσχεση της ανεργίας, προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών, με τη συμβολή του .

Ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει εργασία για 27 μήνες υποχρεωτικά, με επιδότηση της επιχείρησης για 24μήνες. Οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις ήδη άρχισαν να υποβάλλονται.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προωθεί το \”Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών\”.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη
διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στη δράση του ΟΑΕΔ πρέπει να έχουν ηλικία έως 35 ετών και να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.

Ακόμη θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Ήδη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και αφορά πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Κατανομή θέσεων ανά Περιφέρεια

Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

Άξονας Προτεραιότητας για τις οκτώ κύριες Περιφέρειες (Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος): ποσό 41.328.000 ευρώ για τη δημιουργία 2.753 θέσεων εργασίας.

Άξονας Προτεραιότητας για τις τρεις Περιφέρειες (Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία): ποσό 31.390.000 ευρώ και δημιουργία 2.092 θέσεων εργασία

Άξονας Προτεραιότητας σε Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα: ποσό 2.282.000 ευρώ και δημιουργία 155 θέσεων εργασίας.

Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 75.000.000 ευρώ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook