Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Χομς, στην κεντρική Συρία, μετά την αποχώρηση των παρατηρητών του ΟΗΕ. Εδώ και μία εβδομάδα η πόλη βομβαρδίζεται ανηλεώς από τα κυβερνητικά στρατεύματα . Καθημερινά , διεξάγονται σφοδρες μάχες μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων ενώ δεκάδες άμαχοι χάνουν την ζωή τους.

Σήμερα, μετά πό πολυήμερες διαπραγματεύσεις, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να απομακρύνει τραυματίες και παγιδευμένους άμαχους από την πόλη Χομς, αφού και οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν να διακόψουν προσωρινά τις εχθροπραξίες.

\”Έχουμε ομάδες της ΔΕΕΣ και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου κοντά στην πόλη και θέλουμε να μπούμε το συντομότερο δυνατόν. Οριστικοποιούμε τεχνικά ζητήματα\”, ανέφερε ο εκπρόσωπος τηςΔΕΕΣ Χισάμ Χάσαν.

Συνολικά, τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, οι περισσότεροι σε μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό που έδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Χθες στη βία στη Συρία σκοτώθηκαν 62 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 31 άμαχων, 27 στρατιωτικών και τεσσάρων ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

real.gr από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook