17 εταιρίες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία στοχεύουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Επιχειρήσεις από τους κλάδους της εστίασης, της ένδυσης και υπόδησης αλλά και της παροχής υπηρεσιών βλέπουν µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ελληνική αγορά και παρά την οικονοµική κρίση επιχειρούν να επεκταθούν στη χώρα µας στήνοντας δίκτυα καταστημάτων.

ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Ενδιαφέρον για ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει εκδηλώσει η αµερικανική αλυσίδα αθλητικών παπουτσιών The Athlete’s Foot. Η TAF είναι η πρώτη εταιρεία franchιse στον κλάδο της διεθνώς µε παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Δανία, η Σουηδία, χώρες του αραβικού κόσµου, η Ρωσία κ.λπ.

Αµερικανικό ενδιαφέρον υπάρχει και στο χώρο των πολυτελών γυναικείων υποδημάτων και αξεσουάρ, µε τη Shoebox New York να αναζητά συνεργάτες για να επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.
Επίσης και η βελγική αλυσίδα ΙΧΙΝΑ, που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες λύσεις εξοπλισμού κουζίνας µε περισσότερα από 140 σηµεία πώλησης στην Ευρώπη, ψάχνει για συνεργάτες.

ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επέκταση στην Ελλάδα έχει πάντως ο κλάδος της εστίασης, µε 10 αλυσίδες να διερευνούν τις δυνατότητες εισόδου τους στην ελληνική αγορά. Από αυτές οι 7 είναι αµερικανικές, ενώ 3 είναι τουρκικές. Οι αμερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται είναι από τον κλάδο του παγωτού, οι Marble Slab Creamery, MaggieMoo’s και Yovana, δυο αλυσίδες, η Great American Cookies (300 καταστήματα διεθνώς) και Mrs. Fields Cookies, είναι καταστήματα φρεσκοψηµένων μπισκότων – µπράουνις και µάφινς, ενώ δύο ακόµα αλυσίδες, η Pizza Vito και η Pretzelmaker (350 καταστήματα διεθνώς), ειδικεύονται στην πίτσα η πρώτη και στα σνακ (προϊόντα πρέτσελ και σαλάτες) η δεύτερη. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τις τουρκικές αλυσίδες Pita Sampi και Koftexpress που ανήκουν στη Metro Tourism, αλλά και η αλυσίδα Pita Doner.

ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τέσσερις είναι οι επιχειρήσεις αυτού του κλάδου που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Η αυστραλιανή Aussie Pet Mobile (υπηρεσίες περιποίησης για κατοικίδια), η αµερικανική Color Glo που ειδικεύεται στις επιδιορθώσεις υλικών, όπως το δέρµα και το βινύλιο, η ιταλική Wall Street Institute (εκμάθηση αγγλικών σε ενήλικους και στελέχη επιχειρήσεων) και η γαλλική Ticket Com που ασχολείται µε την προώθηση διαφημιστικού χώρου στην πίσω όψη των ταμειακών αποδείξεων των σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook