Περισσότερα από 75.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση-έρανο της Φιλανθρωπικής Επιτροπής της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής (ΠΕΑ), που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, στο Σικάγο, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό, μαζί με τις εισφορές που θα συγκεντρωθούν από ομογενείς μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την φροντίδα της υγείας ορφανών και ηλικιωμένων στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Σητείας, «Ο ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», (έτος ίδρυσης το 1926), στον μη κερδοσκοπικό Σύλλογο «Ηλιαχτίδα», στο Ηράκλειο, που από το 1992 παρέχει υποστήριξη στα παιδιά με νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους, στον Σύλλογο «Αγάπη», στο Ρέθυμνο, στο Ορφανοτροφείο του Αγίου Νεκταρίου, στα Χανιά και στο Πρόγραμμα Περίθαλψης του Φιλανθρωπικού Ταμείου της ΠΕΑ, που έχει σκοπό την υποστήριξη οικογενειών στην Κρήτη που έχουν ανάγκη.

«Η ανταπόκριση των Μελών της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας του Σικάγου ήταν συγκινητική και καταδεικνύει ότι το ελληνικό πνεύμα παραμένει ζωντανό στην ομογένεια», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΠΕΑ, Γιάννης Μάνος, ο οποίος τον προσεχή Ιούλιο, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΠΕΑ στην Κρήτη, Ιπποκράτη Μπελεδάκη, θα διανέμει στα Κρητικά ιδρύματα το τελικό ποσό που θα συγκεντρωθεί.

«Η επιτυχία του εράνου μας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας ενεθάρρυνε να τον επαναλάβουμε τον επόμενο χρόνο», επισήμανε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Φιλανθρωπικής Επιτροπής, Ευαγγελία Αλπογιάννη.

Η εκδήλωση στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο, προσέλκυσε πάνω από 250 ομογενείς με το σύνθημα «Στέγη Αγάπης», ανάμεσά τους προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ και της Τέχνης. Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Jane Monzures, ενώ την παράσταση «έκλεψαν» οι χορευτικές παραστάσεις της Κρητικής Νεολαίας, υπό τους παραδοσιακούς ήχους της λύρας και του λαούτου.

Συμπρόεδροι της βραδιάς ήταν ο Μανώλης Δ. Αλπογιάννης και ο γνωστός Ελληνοαμερικανός πολιτικός, Αλέξης Γιαννούλιας.

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής (ΠΕΑ) είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, που για περισσότερα από 80 χρόνια υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, προωθώντας την φιλανθρωπία, εκπαιδευτικά προγράμματα, υποτροφίες και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

(kerdos.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook