2012, έτος Ολυμπιακών αγώνων και η αναγκαιότητα της ανάδειξης των συμβολισμών και των μηνυμάτων του αρχαίου ελληνικού πνεύματος , όπως αυτά διαπερνούν όλη την οικουμένη, αποτελεί σημαντική παρέμβαση στη σκέψη της κοινωνίας μας.

Ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία που οφείλουμε να αναδείξουμε σ΄αυτή την περίοδο, τη δύσκολη περίοδο, είναι η συνύπαρξη με άλλους λαούς, η ανεκτικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η συμπόρευση και η πολιτισμική σύγκλιση.

Ο όμορφος τόπος μας έχει το προνόμιο να φιλοξενεί ως μόνιμους κατοίκους πλέον ανθρώπους καταγόμενους από άλλες χώρες, οι οποίοι επέλεξαν να μετοικήσουν σ΄αυτόν και να τον αγαπήσουν. Συμβάλλουν ,λοιπόν, με πολλούς τρόπους στην ανάπτυξη και εξέλιξη του και προφανώς προάγουν τον πολιτισμό με τη μεταφορά της κουλτούρας τους.

Μια τέτοια συμβολή αποτελεί και η εκδήλωση “The spirit of Olympics – Στο πνεύμα του Ολυμπισμού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου στο χώρο της Λίμνης στον Άγιο Νικόλαο, στις 18.00,με ένα πρόγραμμα, όπου συμπλέκονται οι πολιτισμοί των Ευρωπαϊκών χωρών και της Ελλάδας, φυσικά, με λόγο, μουσική και χορό.

Συμμετέχουν: το Λύκειο Ελληνίδων- παράρτημα Αγίου Νικολάου, μέτοικοι από Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ονομάζουν τους εαυτούς τους «παράξενους ποιητές»και το συγκρότημα του Δημήτρη Θραψανιώτη.

Η παρουσία όλων δηλώνει πως οι ιδέες έχουν αξία όταν μετουσιώνονται σε πράξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook