Πώς μπορείς να το κάνεις εξασφαλίζοντας, παράλληλα, τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

Βρες το ρυθμό σου

– Βρες την κατάλληλη παρέα. Αυτή μπορεί να είναι από έναν καλό φίλο έως κάποιο application για το κινητό ή ένα ειδικό γκάτζετ που θα μετρά παλμούς/βήματα/χρόνο κρατώντας σε σε ρυθμό.

– Βάλε άνετα ρούχα και διάλεξε το σωστό παπούτσι, το οποίο είναι και το μόνο πράγμα στο οποίο δεν πρέπει κανείς να τσιγκουνευτεί. Το περπάτημα με παλιά, ακατάλληλα για αθλητική δραστηριότητα υποδήματα μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε τραυματισμούς.

– Αν ανήκεις στην κατηγορία του «πρωτάρη» και γενικά κάνεις καθιστική ζωή, ξεκίνησε με μια μικρή απόσταση (περίπου 20/). Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα νιώσεις την καρδιά σου να λειτουργεί πιο δυνατά, ωστόσο θα πρέπει να είσαι σε θέση να σχηματίζεις ολοκληρωμένες προτάσεις, χωρίς να «χάνεις» την αναπνοή σου.

– Διατήρησε σωστή στάση: όλο το σώμα πρέπει να είναι «ενεργοποιημένο», χωρίς να καμπουριάζει, με την κοιλιά «ρουφηγμένη», τους ώμους χαλαρούς και τα χέρια να κουνιούνται σε ενεργή αντιμετάθεση με τα πόδια. Η φτέρνα είναι αυτή που πρέπει να πατά πρώτη.

– Προτίμησε ήπιες διαδρομές. Ειδικά οι κατηφόρες, μπορούν να αποβούν καταστροφικές για τα γόνατα.
Μια άλλη επιλογή είναι, μετά τον πρώτο μήνα, να ξεκινήσεις ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης. Δηλαδή, να φροντίσεις να εναλλάσσεις διαστήματα κανονικού ρυθμού με άλλα, έντονου.

Σε γενικές γραμμές, το περπάτημα θεωρείται ζωτικής σημασίας δραστηριότητα. Είναι πολύ αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της μεταβολικής ευρωστίας και μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ή και βελτίωση της γενικότερης υγείας, αλλά και της διάθεσής σας.

Μπορεί, ακόμα, να αποδειχτεί ευεργετικό για το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα, ωστόσο, για να έχει και καρδιοαναπνευστικά οφέλη, πρέπει να γίνεται με έντονο ρυθμό και όχι σε μορφή βόλτας.


womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook