Πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τοπικό αλλά και με διεθνές «χρώμα» Ουκρανίας και Ισπανίας θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο από την «Μπαρτελόνα Μονοφατσίου».

Το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στο πλαίσιο των εγκαινίων της ομάδας, θα γίνουν εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκρήτιου Σταδίου, και στο γήπεδο Λιγορτύνου.

Στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν οι πολιτιστικές-αθλητικές συναντήσεις νέων από την Κρήτη και την Ουκρανία που θα παίξουν ποδόσφαιρο αλλά και θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν.

Μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυριακής, στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο Λιγορτύνου θα υπάρξει καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Μανόλη Μανταδάκη, και κήρυξη επίσημης έναρξης.

Η Μαθητική ορχήστρα Ουκρανίας θα αποδώσει με πνευστά όργανα τον Εθνικό ύμνο Ουκρανίας και τον Εθνικό ύμνο Ελλάδας και θα ακολουθήσει Διεθνής φιλικός αγώνας ακαδημιών ποδοσφαίρου (ηλικίας 14-17 ετών), Α.Ο. Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου-Πρωταθλήτρια Μαθητική Ομάδα Ουκρανίας η οποία και φιλοξενείται στο Ηράκλειο από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στις 8:00 μ.μ. θα τελεστεί Αγιασμός για την επίσημη έναρξη δραστηριοτήτων του Α.Ο. Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου από την Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και το μέλος δ.σ. F.C. Μπαρτελόνα Pilal Guinovart.

 Στις 8:15 θα γίνουν απονομές πλακετών, κυπέλλων, μεταλλίων, επαίνων, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία από τη Μαθητική Ορχήστρα Ουκρανίας και των παιδιών της Μουσικής Σχολής του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάρακα.

 Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων κλιμάκιο εκπροσώπων της Περιφέρειας Κιέβου που συνοδεύουν τους νέους από την Ουκρανία, το μέλος του Δ.Σ. του «F.C. Barcelona» κυρία Πιλάρ Γκουϊνοβάρ -υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής- και ο κύριος Χούλιο Αλμπέρτο Μορένο -πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, υπεύθυνος προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης F.C. Barcelona-.

 Συγκεκριμένα το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων Σάββατο-Κυριακή, αναφέρεται στην αφίσα-πρόσκληση που ακολουθεί.