Δύο περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε έναν 17χρονο μαθητή, για κατοχή και διακίνηση ηλεκτρονικών αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω «chat-rooms» του διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 17χρονου.

Διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ελληνικό ιστότοπο, διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλα μέλη του ιστότοπου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Κατερίνη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δεκάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Ο δεύτερος που συνελήφθη είναι ένας 42χρονος υπαξιωματικός του Στρατού, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του Διαδικτύου.

 Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό χρηστών του Διαδικτύου οι οποίοι «κατεβάζουν» και διακινούν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 42χρονου.

 Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε «κατεβάσει» μέσω του διαδικτύου, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων (εικόνες) με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

 Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σε περιοχή της Ροδόπης, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ, με εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αρμόδια Στρατιωτική Δικαστική Αρχή.