Αν και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για στελέχη του κόμματος που αξιοποιήθηκαν στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν, χωρίς να αποδώσουν ουσιαστικά, προς το παρόν εκτιμάται ότι θα τηρήσουν στάση αναμονής. Ωστόσο, το σημαντικότερο εσωκομματικό πρόβλημα που ίσως προκύψει είναι η μη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ στο κυβερνητικό έργο θα ζητήσει το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς.

Η άρνηση του Κυρ.Μητσοτάκη και η οργή του Β.Πολύδωρα

Πρωταγωνιστής στα παρασκήνια των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό της κυβέρνησης αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αρνήθηκε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος που του πρότεινε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημέρωσε ότι τον προορίζει για αναπληρωτή υπουργό με προϊστάμενό του τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Ευ. Λιβιεράτο (επιλογή ΠΑΣΟΚ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να τον διευκολύνει, ωστόσο ο βουλευτής αρνήθηκε.

 Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγαν ότι η πρόταση ήταν υποτιμητική και προέβαλαν το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν ο πρώτος βουλευτής στη Β\’ Αθηνών και ο άνθρωπος που έβαλε στην ατζέντα της ΝΔ το περιβάλλον, να είναι υφιστάμενος ενός υπουργού που δεν εξελέγη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει ζήτημα και προς το παρόν οι τόνοι είναι χαμηλοί, παρά την πικρία του βουλευτή.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο Βυρ.Πολύδωρας, καθώς θεωρούσε ότι θα συνέχιζε στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

Ωστόσο, η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να προταθεί εκ μέρους της ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πιστεύοντας ότι μπορεί, λόγω και της εμπειρίας του, να ελέγξει μια Βουλή που ενδέχεται να θυμίζει… πεδίο μάχης σε πολλές συνεδριάσεις της.

Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στον ΒΗΜΑ 99,5: «Δεν είμαι παραπονούμενος. Δεν είναι άσχημος ο πάγκος». Πάντως, εξέφρασε ουσιαστικά την ελπίδα για μελλοντική αξιοποίησή του, λέγοντας: «Όταν είσαι εν ενεργεία πολιτικός πάντα περιμένεις, για να έχεις τη δυνατότητα να υλοποιήσεις το όραμά σου».

Παράλληλα, ο Γ.Γιακουμάτος τόνισε: «Το πλαίσιο σύγκλισης των τριών κομμάτων είναι ευαγγέλιο. Πρέπει να τηρηθεί μαζί με το πρόγραμμα της ΝΔ».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ στις 18:00, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επιχειρήσει να ανατρέψει το όποιο αρνητικό κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και να ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών του κόμματος στα κρίσιμα νομοσχέδια που θα έλθουν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, θα επιμείνει στην ανάγκη να υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος.

Αλλαγές στο κόμμα

Με βάση το νέο σχεδιασμό για το κόμμα, ο Γιάννης Μιχελάκης αναμένεται πολύ σύντομα να είναι ο νέος γραμματέας της ΝΔ. Ακόμη, ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να αναλάβει το ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ γραμματέας της ΚΟ αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής Καρδίτσας Κ.Τσιάρας.

Πάντως, αλλαγές θα επέλθουν σε όλα τα καίρια πόστα στο κόμμα, αφού πολλά κορυφαία στελέχη αξιοποιήθηκαν στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, στην κυβέρνηση μπήκαν ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μαξ. Χαρακόπουλος, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Αθ.Σκορδάς.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook