Ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εξέλιξη των συζητήσεων που οδήγησαν στον σχηματισμό της κυβέρνησης, χωρίς τελικά να συμμετέχει.

Όντας πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην Β\’ Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε στενούς του συνεργάτες, καθότι είχε βολιδοσκοπηθεί το τελευταίο διάστημα για να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ήταν και φαβορί από όλα τα ΜΜΕ.

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε όμως την Πέμπτη, ήταν για να αναλάβει την θέση του Αναπληρωτή Υπουργού, με αποτέλεσμα να αρνηθεί την πρόταση καθότι, δικαιωματικά θα έπρεπε να δοθεί η θέση του Υπουργού στο συγκεκριμένο υπουργείο, αφού κατέχει την θέση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και εδώ και πολλά χρόνια έχει επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα.

Μάλιστα είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε στο να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία μια σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική και να μην αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος προνομιακό χώρο της Αριστεράς.

Σε ανάλογες περιπτώσεις ο Πρόεδρος της ΝΔ «μοίρασε» Υπουργεία σε πρόσωπα που είχαν σχετικές θέσεις μέσα στο κόμμα.

Στενοί του συνεργάτες που είναι σε θέση να γνωρίζουν λένε ότι στόχος του Κυριάκου δεν ήταν η κατάληψη μιας υπουργικής καρέκλας αλλά η ανάληψη της ευθύνης ενός τομέα τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά και στον οποίο μπορεί να προσφέρει σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που είπε «όχι» στον Α. Σαμαρά.

Ωστόσο δε, δήλωσε με τον καλύτερο τρόπο την πίστη του στην παράταξη, αφού στάθηκε απέναντι στην οικογένεια του, μετά την πολιτική απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να αποχωρήσει, δεχόμενος πολλά πυρά και πιέσεις από τον στενό κύκλο για να αφήσει και αυτός την ΝΔ.

Στον αντίποδα αυτών του προτάθηκε να αναλάβει Αναπληρωτής Υπουργός και μάλιστα με Υπουργό ένα μη πολιτικό πρόσωπο επιλογής του Ε. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα αρκετοί από τους υποστηρικτές της οικογένειας στην Κρήτη θεωρούν ότι η πρόταση ήταν στημένη, ώστε να υποχρεωθεί να απαντήσει αρνητικά, χωρίς όμως να μπορούν ξεκάθαρα να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί να το κάνει αυτό ο Αντ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook