Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα σε δηλώσεις του τόνισε πως αν και η Γερμανία είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί εν τούτοις οι Έλληνες έχουν πολλές ελπίδες για να νικήσουν και να προκριθούν. Ο άσσος της στρογγυλής θεάς παρομοίασε τους 11 διεθνείς μας παίκτες που θα αγωνιστούν απέναντι στη Γερμανία με τους 300 του Λεωνίδα και τόνισε πως αφού η Εθνική Ελλάδος έκανε το θαύμα και κέρδισε τους Ρώσους τότε όλα είναι πιθανά.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στους times of India είπε: 

"Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει πως έχει στα χέρια του το παιχνίδι της ζωής του, αφού θα δώσει μία μάχη κόντρα σε γίγαντες. Ωστόσο, αν 300 Έλληνες μπορούσαν να κρατήσουν 10.000 Πέρσες στις Θερμοπύλες, τότε 11 Έλληνες έχουν σίγουρα ελπίδες κόντρα σε 11 Γερμανούς" είπε και προσέθεσε: "Έκανε ένα μαγικό νικώντας τους Ρώσους και θα πρέπει να τονώσει ακόμα περισσότερο το πνεύμα της ομάδας του για τη βραδιά στο Γκντανσκ. Οι Γερμανοί είναι μία νέα, αθλητική και δυνατή ομάδα.

Οι Έλληνες, όμως, είναι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι. Αυτή η διοργάνωση έχει κριθεί περισσότερο στη δύναμη. Πιστεύω πως οι Έλληνες θα αντισταθούν σθεναρά, αλλά οι Γερμανοί θα νικήσουν".