Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για «οικολογική μετακίνηση» στην πόλη, η εκστρατεία Ecomobility συνεχίζει την ενεργή δράση της για 8η περίοδο κινητοποιώντας κυρίως μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου, σε όλη τη χώρα, στην κατεύθυνση της συμμετοχής των νέων σε πρωτοβουλίες καταπολέμησης της ρύπανσης που προκαλούν τα Μέσα Μετακίνησης και στην αναζήτηση λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη κι αποτελεσματική εκστρατεία η οποία έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από τους έφηβους και τους νέους, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από το Ρέθυμνο συμμετέχει στο Πρόγραμμα το Γυμνάσιο Επισκοπής.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου με το συντονισμό των καθηγητών τους, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα της πόλης μας που εστιάζονται στο κυκλοφορικό και στις επιλογές των κατοίκων για τη μετακίνηση τους, επεξεργάστηκαν τα δεδομένα που συγκέντρωσαν και προτείνουν τις δικές τους λύσεις προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και κίνησης στην πόλη μας.

Μας προσκαλούν λοιπόν όλους, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 6 το απόγευμα, στο Σπίτι του Πολιτισμού (οδ. Εμμ. Βερνάδου 12, Παλιά Πόλη) για να μας παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους. Οι νέοι λοιπόν, μας καλούν γιατί έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Ας τους ακούσουμε. Θα είναι για το καλό όλων μας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook