Ο φωτογράφος του National Geographic, Jason Edwards, κατέγραψε στο φακό του την ιδιαίτερη και τρυφερή στιγμή που δύο φάλαινες συνουσιάζονται στα ανοικτά των ακτών της Τόνγκα, κοντά στη Νέα Ζηλανδία.

«Υπήρχαν τέσσερα ή πέντε αρσενικά που συναγωνίζονταν για να τραβήξουν τη προσοχή του θηλυκού, και έσπρωχνε το ένα το άλλο. Τελικά, το πιο μικρόσωμο κατάφερε να προσελκύσει τη θηλυκή φάλαινα και ζευγάρωσε μαζί της», δήλωσε ο φωτογράφος.

«Η σύζευξη τους διήρκεσε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, κάτι που δικαιολογεί το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταγραφεί στο φωτογραφικό φακό η συνουσία των φαλαινών», συνεχίζει.

«Το αρσενικό τοποθέτησε ένα θωρακικό πτερύγιο πάνω στα πλευρά της και την χάιδευε απαλά κατά τη διάρκεια της πράξης. Στη συνέχεια το θηλυκό άρχισε να βγάζει φυσαλίδες από το στόμα της. Δεν γνωρίζω το λόγο, αλλά υποθέτω ότι το έκανε για να σηματοδοτήσει το τέλος της πράξης», συνεχίζει.

Η φωτογραφία ελήφθη το 2010, αλλά δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, καθώς οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ύστερα από μελέτες ότι πρόκειται για πράξη συνουσίας.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook