Μαραθώνια ήταν η απολογία των φαρμακοποιών και των γιατρών από το Ρέθυμνο, που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που πλαστογραφούσαν ιατρικές συνταγές με σκοπό τη διάθεσηφαρμάκων σε τρίτους, ζημιώνοντας χιλιάδες ευρώ το ασφαλιστικό ταμείο του ΟΓΑ.

Κατηγορούμενοι είναι τρείς φαρμακοποιοί ιδιοκτήτες δυο φαρμακείων, ενός της ενδοχώρας και ενός της πόλης του Ρεθύμνου καθώς και δυο γιατροί, ζεύγος μεταξύ τους, με ειδικότητα πνευμονολόγου και ειδικού οικογενειακού γιατρού αντίστοιχα.

Οι κατηγορίες και για τους πέντε ίδιες και σε βαθμό κακουργήματος: γιααπάτη,πλαστογραφία από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, όταν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αφέθησαν ελεύθεροι οι δυο φαρμακοποιοί (φαρμακείο της ενδοχώρας) με όρους, και ειδικότερα με καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 η μία και 5.000 ευρώη άλλη.

Για τον τρίτο φαρμακοποιό και το ζεύγος των ιατρών, υπήρξε διχογνωμία.

Η μεν εισαγγελέας πρότεινε την προσωρινή τους κράτηση, η δε ανακρίτρια πρότεινε να αφεθούν ελεύθεροι με καταβολή υψηλής χρηματικής εγγύησης. Η διχογνωμία των δυο είχεως αποτέλεσμα την κράτηση των τριών έως ότου αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την τύχη τους, κάτι που ενδεχομένως θα γίνει σήμερα.

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook