Σκληρή κριτική στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ασκεί το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει «το μεγαλύτερο ψέμα της νέας συγκυβέρνησης» ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί, αφού όπως υποστηρίζει, «η στρατηγική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματιών που υπηρετεί είναι η δραστική μείωση του μέσου μισθού και η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Εκφράζει ακόμη την εκτίμηση ότι η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό «και όχι ανακούφιση», ενώ, όπως επισημαίνει, δεν θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία». «Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ότι θα γίνει για την ανακούφιση του λαού, είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη», προσθέτει.

Το ΚΚΕ δεσμεύεται τέλος ότι θα φέρει στη Bουλή σχέδια νόμου «για την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, καθώς και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook