Στην ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ενέργεια που διεξήχθη στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνου. Οι αντιδήμαρχοι Ματθαίος Τσιμπισκάκης και Τάσος Παπαδουράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσαν το παρών στη διεθνή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε χθες, λαμβάνοντας μέρος σε συνέδρια, ημερίδες και εκθέσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος «MEDEEA: Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε Μεσογειακές Περιοχές».

Στις Βρυξέλλες συζητήθηκε το θέμα του τοπικού ενεργειακού προγραμματισμού στους Δήμους, με συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, καθώς και των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα MEDEEA υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης (Ενεργειακό Κέντρο) και 12 Δήμους της Κρήτης και συγκεκριμένα τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Χερσονήσου, Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας και Ανωγείων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργή συμμετοχή των Δήμων της Μεσογειακών Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων» με την εκπόνηση Δημοτικών Σχεδίων Βιώσιμης Ενεργειακής Ανάπτυξης για συμβολή στην Επίτευξη των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Στόχων του «20-20-20».

 

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook