Σε φιλικό περιβάλλον συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ, με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβεζ, με τους δύο ηγέτες να υπογραμμίζουν την κοινή τους θέση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Γνωρίζουμε τις απειλές εναντίον της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του ιρανικού λαού και της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάβεζ στεκούμενος μπροστά στο προεδρικό παλάτι του Καράκας, με τον ιρανό ομόλογό του να βρίσκεται στο πλευρό του.

«Γνωρίζουμε τα εμπόδια που επιβάλλονται από τον ιμπεριαλισμό, τους αποκλεισμούς, τις απειλές, τις μονομερείς κυρώσεις που επιζητούν να εκβιάσουν την παράδοση της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Βασιστείτε στην υποστήριξη του λαού και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας», προσέθεσε ο κ. Τσάβεζ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αχμαντινεντζάντ αποκάλεσε τον ηγέτη της Βενεζουέλας «έναν σπουδαίο επαναστάτη που αντιστέκεται κατά του ιμπεριαλισμού υπεραμυνόμενος των δικαιωμάτων του λαού του, της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου»

Πρόκειται για την έκτη επίσκεψη του ιρανού προέδρου στην περιοχή κατά την τελευταία εξαετία, ενώ η σημερινή συνάντηση με τον κ. Τσάβεζ έρχεται στον απόηχο των πρόσφατων αποτυχημένων διαπραγματεύσεων στη Μόσχα για τη ρύθμιση του ιρανικού προγράμματος.

Ιράν και Βενεζουέλα έχουν υπογράψει περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες κατά τα τελευταία χρόνια για παραγωγη κ. Επιπλέον, το 2007, οι δύο χώρες συνίδρυσαν τη Διεθνή Τράπεζα Ανάπτυξης, που θεωρείται από τη Ουάσιγκτον, μαζί με τον ιρανικό μεγαλομέτοχο, την Τράπεζα Σαντεράτ, ως το κύριο όχημα για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης Χεσμπολάχ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook