Μια ομάδα ανδρών οπλισμένων με τουφέκια και εκρηκτικά επιτέθηκε σήμερα στην φυλακή του Νταματούρου, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας τέσσερις δεσμοφύλακες και απελευθερώνοντας 40 κρατούμενους.

Σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας κρατούμενος ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη ένας από αυτούς που είχαν αποδράσει.

Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ συγκρούστηκαν την περασμένη εβδομάδα με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Νταματούρου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής πάντως είναι αδιευκρίνιστο ποιοι κρύβονται πίσω από τη σημερινή επίθεση.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι κανένα μέλος της Μπόκο Χαράμ δεν κρατείτο στη συγκεκριμένη φυλακή.

\”Δραπέτευσαν σαράντα κρατούμενοι\”, ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της Πολιτείας Γιόμπε, Πάτρικ Εγκμπουνίβε.

Σχετικά με τον κρατούμενο που σκοτώθηκε, είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα αν τον πυροβόλησαν οι επιτιθέμενοι ή οι αστυνομικοί που τους καταδίωκαν.

Οι δράστες εκτόξευσαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο κτίριο της φυλακής και κατόπιν άνοιξαν πυρ, στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν στο χώρο.

Ένας φύλακας απάντησε στα πυρά, χωρίς να καταφέρει να τους σταματήσει.

\”Τέσσερις φύλακες σκοτώθηκαν. Ορισμένοι από τους επιτιθέμενους τραυματίστηκαν από τις σφαίρες, αλλά δεν ξέρουμε πόσοι καθώς οι σύντροφοί τους τους βοήθησαν να φύγουν\”, είπε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook