Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα Laser ουσιαστικά είναι μια εντελώς ακίνδυνη δέσμη φωτός, που μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων που παράγουν τριχοφυΐα.

Η δράση γίνεται αποκλειστικά και μόνο στον «στόχο», αφήνοντας ανέπαφη τη γύρω περιοχή. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η επιδερμίδα προστατεύεται μέσω μηχανισμού δυναμικής ψύξης, όπου ψυκτικό υγρό (cryogen) την ψεκάζει, ψύχοντας τα ανώτερα στρώματά της. Έτσι επιτυγχάνεται προστασία και παράλληλα τοπική αναισθησία.

Η αποτρίχωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιοχές τόσο του προσώπου (π.χ. άνω χείλος, πηγούνι, παρειές) όσο και του σώματος (π.χ. στήθος, πλάτη, χέρια, οσφύ, bikini, πόδια).

Ο συνολικός αριθμός των θεραπειών που χρειάζεται κάποιος διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας, η περιοχή του σώματος, αλλά και τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου. Για αυτόν τον λόγο ίσως ζητηθεί ορμονολογικός έλεγχος. Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός, επειδή η περιοχή συχνά επηρεάζεται από ορμονικές διαταραχές.

Για τις περιοχές του προσώπου συνήθως η θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε ένα μήνα και για αυτές του σώματος κάθε 1,5 – 2 μήνες, ενώ ενδείκνυται τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook