Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Γόρτυνας, με θέμα συζήτησης τη δακοκτονία. Το παρών στην συνάντηση έδωσαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, οι αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής, αλλά κι ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και τα οποία καθυστερούν σημαντικά την έναρξη της διαδικασίας. Παράλληλα τονίστηκε πως οφείλουν άπαντες να ανταποκριθούν με σοβαρότητα και συνέπεια στο έργο τους, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κάνουν συνεχής ελέγχους, για να διασφαλιστούν τα αποτελέσματα της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας επισήμανε στον κ. Κουκιαδάκη, πως για να είναι αποτελεσματική μια δακοκτονία πρέπει να διενεργείται στο σωστό χρόνο, κάτι που τίθεται εν αμφιβόλω φέτος, με την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται. «Η έγκαιρη και ορθή δακοκτονία αποτελεί εχέγγυο προκειμένου να μπορούν οι ελαιοπαραγωγοί να έχουν μεγαλύτερη και ποιοτικότερη σοδειά.

Η τοπική οικονομία στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ελαιόλαδο, οπότε η δακοκτονία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διασφάλιση του εισοδήματος των δημοτών μας.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σχοιναράκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του. Από την πλευρά του ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης συμφώνησε ότι πρέπει να εκτελεστεί σωστά η δακοκτονία ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ σχολιάζοντας το οικονομικό σκέλος της διαδικασίας, το οποίο κι έχει προκαλέσει αρκετό προβληματισμό στους εργολάβους δακοκτονίας, έκανε γνωστό πως τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα, με την ολοκλήρωση κάθε ψεκασμού.
 
Τέλος όπως έγινε γνωστό, οι ψεκασμοί στο Δήμο Γόρτυνας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, αναμένεται ν\’ αρχίσουν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook