Εξιτήριο πήρε το μεσημέρι από το Αττικό Νοσοκομείο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (στη φωτογραφία εικονίζεται με μια γάζα στο δεξί του μάτι, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του), μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στην οποία υπεβλήθη το πρωί του Σαββάτου. Το απόγευμα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης για μια εβδομάδα, όπως αυστηρά συνέστησαν οι γιατροί, μετά την επέμβαση.

Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώνεται λεπτομερώς από τους συνεργάτες του, ενώ όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια επικοινωνίες και με ευρωπαίους ηγέτες.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν οι δύο άντρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά και, όπως είναι φυσικό, βασικό μέρος της ατζέντας θα είναι τα θέματα της οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν από τους πρώτους που είχε αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον Αντώνη Σαμαρά μετά την ορκωμοσία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook