Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό την Τετάρτη στο Ρέθυμνο στα πλαίσια αντίστοιχων κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά για την ίδια ημέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η απεργία έρχεται ως αντίδραση των εργαζομένων

«τόσο για τις άκαιρες και καταχρηστικές καταγγελίες των Κλαδικών μας Συμβάσεων από τους εργοδότες, όσο και για τις προκλητικές προτάσεις ριζικής ανατροπής αυτών, που δυναμιτίζουν τις προϋποθέσεις επιβίωσης των εργαζομένων στις συνθήκες αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας που βιώνουμε».

Σε κάλεσμα για συμμετοχή που απευθύνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου αναφέρονται τα εξής

Οι προτάσεις των εργοδοτών ισοπεδώνουν θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τις καταδικασμένες από τους εργαζόμενους, μνημονιακές διατάξεις της αντεργατικής Π.Υ.Σ. (αρ 6/2012) και την κοινή λογική:

Απαιτούν μειώσεις στους βασικούς, περιορισμό των επιδομάτων βάσει της Π.Υ.Σ και σάρωμα όλων των θεσμικών κατακτήσεων και εφαρμογή των θεσμικών όρων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τις πραγματικές προθέσεις των εργοδοτών και τη βούληση τους για σύγκλιση και συμφωνία.

Κάθε Ευρώ που προσδοκούν να αφαιρέσουν από τα εισοδήματα μας φέρνει πιο κοντά την κατάρρευση των ασφαλιστικών μας Ταμείων. Είναι τέτοια η βουλιμία τους για ισοπέδωση κάθε θεσμικής κλαδικής υπόστασης που έφθασαν οι Ζαχαροπλάστες να επιδιώκουν την μετατροπή ειδικευμένων τεχνιτών σε ανειδίκευτους εργάτες.

Αντίστοιχα επιδιώκουν οι εργοδότες στον Επισιτισμό, αλλά και οι Ξενοδόχοι με τις προκλητικές απαιτήσεις τους για περιορισμό της αποζημίωσης των εποχιακών για να διευκολυνθούν στην απόλυση τους!!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

• ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ TA Β.Α.Ε. ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ

• ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ & ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

• ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ τ. ΤΑΞΥ

Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις των εργοδοτών, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, να διασώσουμε τις Κλαδικές μας Συμβάσεις. Όχι στην καθιέρωση εργασιακού περιβάλλοντος \”γαλέρας\”.

Οι Εργοδότες στον Τουρισμό αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες προκύψουν κατά την Τουριστική περίοδο στον κλάδο.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

ΑΠΕΡΓΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27/06/2012 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ –ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook