Ερωτηματικά για την αντιμετώπιση των σοβαρών αδικημάτων από την δικαιοσύνη προκαλεί η υπόθεση ενός σεσημασμένου δουλεμπόρου, στον οποίο επιβλήθηκε πολύ μικρή ποινή όταν συνελήφθη για την διευκόλυνση της λαθραίας εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα χωρίς άλλη συνέπεια, με αποτέλεσμα μόλις αποφυλακίστηκε να συνεχίσει την δράση του!

Ο διακινητής από την Αλγερία είχε συλληφθεί πριν από επτά μήνες από τους άνδρες της ειδικής ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ενώ επιχειρούσε να περάσει παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα μέσω του Έβρου. Τότε, είχε παραπεμφθεί στο δικαστήριο που του επέβαλε ποινή φυλάκισης μόλις έξη μηνών και, όταν την εξέτισε, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να τροποποιηθούν οι όροι παραμονής του στη χώρα!

Όπως είναι προφανές, δεν έχασε καιρό να ξαναρχίσει την ίδια δουλειά!
Τα ξημερώματα της Τετάρτης εντοπίστηκε από τους ίδιους αστυνομικούς, ενώ επιχειρούσε να περάσει από τον Έβρο μία ομάδα 15 λαθρομεταναστών με πλαστική βάρκα! Μόλις τους είδε, έπεσε στο νερό και προσπάθησε να κολυμπήσει προς την τουρκική όχθη, αλλά δεν τα κατάφερε και συνελήφθη. Θα έχει ενδιαφέρον τώρα, πώς θα τον αντιμετωπίσει αυτή τη φορά η δικαιοσύνη…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook