Χωρίς σίτιση κινδυνεύουν να μείνουν από το Σεπτέμβριο χιλιάδες σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς η διαθέσιμη πίστωση, που καλύπτει τη συγκεκριμένη ανάγκη και μειώθηκε από το 2009 κατά περίπου 50%, σήμερα έχει ήδη εξαντληθεί.

Η διοίκηση του ΤΕΙ ζητά έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 550.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρωστούμενα στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών του ιδρύματος μέχρι και τις 7 Ιουλίου, και προειδοποιεί ότι από το Σεπτέμβριο δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή σιτηρεσίου στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Παύλο Καρακολτσίδη, το κόστος σίτισης υπολογίζεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μετά την περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης το 2009.

Εξαιτίας της μείωσης αυτής μειώθηκε και ο αριθμός των δικαιούχων της σίτισης από 5.000 σε 3.000, καθώς το ίδρυμα αναγκάστηκε να επιβάλει χαμηλότερο εισοδηματικό κριτήριο, όπως αναφέρει η zougla.gr (στις 15.000 ευρώ το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα).

Το ΤΕΙ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την έγκριση του αιτούμενου ποσού, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη αφαιρεθεί από το ίδρυμα – με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή του PSI – ποσό ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook