Με ανάρτηση της απόφασης για αποδέσμευση του ποσού των 126.981.119,05 ευρώ το βράδυ της Τετάρτης στον διαδικτυακό τόπο www.et.diavgeia.gov.gr, δόθηκε ουσιαστικά το \”πράσινο φως\”, για να αρχίσουν και οι τραπεζικές διαδικασίες που θα καταλήξουν στην πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων φαρμακοποιών.

Όπως δεσμεύτηκε, συνεπώς, την Τρίτη μετά το πέρας της έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης για το θέμα των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου θα ξεκινήσει η αποπληρωμή των οφειλών του κλάδου. Η καταβολή θα ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Ιουλίου.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το ποσό των 125 εκατ ευρώ έχει συγκεντρωθεί από τα επί μέρους ταμεία που εντάχθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Συγκεκριμένα, δόθηκαν 85 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΔ, 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΓΑ και 20 εκατ, ευρώ από το ΙΚΑ.

Έτσι, οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν \”τέλος\” για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ αποφάσεις για την στάση του θα λάβει αύριο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook