Την απομάκρυνση του αγάλματος του Καρλ Μαρξ από την Πανεπιστημιούπολη της Σόφιας απαιτεί η λεγόμενη μη κυβερνητική οργάνωση \”Μητέρες Ενάντια στη Βία στο Στουντέντσκι Γκραντ\”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του \”Ριζοσπάστη\”, η ΜΚΟ θέλει απομάκρυνση του αγάλματος στο πλαίσιο μίας νέας μορφής αντικομμουνιστικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Βουλγαρία.

Όπως υποστηρίζει η οργάνωση \”είναι κάτι περισσότερο από σκανδαλώδες το γεγονός ότι η προτομή του ανθρώπου που παρακίνησε σε παγκόσμια κομμουνιστική επανάσταση και βίαιη κατάργηση κάθε ιδιωτικής περιουσίας συνεχίζει να βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Εθνικής και Διεθνούς Οικονομίας, που συχνά αποκαλείται το \”Χάρβαρντ της Βουλγαρίας\”.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η ύπαρξη του αγάλματος του Μαρξ στο συγκεκριμένο χώρο είναι ασύμβατη με τις ελπίδες των νέων για μια \”σύγχρονη ευρωπαϊκή παιδεία\”.

Σήμερα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ζουν στις εστίες της πανεπιστημιούπολης όπου σημειώνονται συχνά βίαιες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, ενώ το πανεπιστήμιο ήταν γνωστό ως Ινστιτούτο Οικονομίας \”Καρλ Μαρξ\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook