Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών φεστιβάλ ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων –συζητήσεων στα πλαίσια του 7ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ το Σάββατο 30 Ιούνη στις 7.00 το απόγευμα στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας , με την εκδήλωση που έχει θέμα :

« ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ Της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Στην συζήτηση συμμετέχουν: Ευτύχης Κορκίδης (κάτοικος Καντάνου), Δημοσθένης Παπαδάτος (συντακτική ομάδα red note book) Αθηνά Γιαννουλάκη (κοινωνικό στέκι –στέκι μεταναστών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

\”Μπροστά στον κίνδυνο του ανερχόμενου φασισμού και με αφορμή τις ακραίες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν και στα Χανιά, θα επιχειρήσουμε μια αναδρομή στις μαρτυρικες στιγμές της ναζιστικης θυριωδίας. Η σημερινή βία απέναντι στους μετανάστες είναι η ίδια βία που βίωσαν οι Εβραιοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές επί Χίτλερ.

Tώρα που το φίδι έχει βγεί από το αυγό και απλώνεται σε όλη την κοινωνία η αντίσταση όλων μας χρειάζεται να είναι μαζική και ξεκάθαρη .ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 7.30 θα ακολουθήσει ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ με θέμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ»

Η συζήτηση συνδιοργανώνεται από την Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών, από την Κοινωνική Κουζίνα, από το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, από την Κίνηση Χανιωτών Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια και από Συνελεύσεις Γειτονιών. Πρόκειται για συλλογικότητες και για δράσεις που προέκυψαν μέσα από κρίση, στηρίχτηκαν και δυνάμωσαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επιζητούμε όμως τη συμμετοχή όλων των συλλογικοτήτων της πόλης μας, συλλογικοτήτων από άλλες πόλεις που βρίσκονται στα Χανιά με αφορμή το φεστιβάλ καθώς και κάθε συμπολίτη που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες.

Η ανάγκη για μια τέτοια συζήτηση προέκυψε από τη διαπίστωση ότι τον τελευταίο χρόνο κυρίως έχουν προκύψει πάρα πολλές ομάδες πολιτών που δρώντας συλλογικά και από τα κάτω, χωρίς καμιά κρατική κάλυψη ή συνδρομή προσπαθούν να συνδράμουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικής ανισότητας που έχει γεννήσει η κρίση. Πιθανόν κάποιες από αυτές τις δράσεις είναι λίγο πολύ γνωστές, ωστόσο συνεχώς ανακαλύπτουμε, σχεδόν, τυχαία, και άλλες τέτοιες κινήσεις, στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Αυτές οι μικρές συλλογικότητες, αυτές οι πράξεις αλληλεγγύης είναι ότι πιο ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει η εποχή μας.

Στόχος της συζήτησης δεν είναι σε καμιά περίπτωση η δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας συλλογικότητας που περιλαμβάνει όλες τις κινήσεις της πόλης. Αυτό που επιζητούμε είναι πρωτίστως η γνωριμία μεταξύ μας και η επικοινωνία που θα μας επιτρέπει να αλληλοβοηθιόμαστε και να ζητάμε τη συνδρομή όλων στα δύσκολα που έρχονται. Επιπλέον, επιδιώκουμε, και νομίζουμε πως μέσα από την κουβέντα θα προκύψουν, ιδέες για το πως μπορούμε να δράσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά από εδώ και πέρα.

Στη συζήτηση θα υπάρξει μικρή εισήγηση με τους διοργανωτές, η δυνατότητα για κάθε συλλογικότητα και κίνηση να παρουσιάσει τη δράση της μέσα σε λίγα λεπτά και στη συνέχεια κουβέντα και ιδέες για το πως μπορούμε να συνεχίσουμε\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook