Αντώνη / την προσοχή σου συνιστώ / την Ολγα µην αφήσεις / γιατί σε Ελλάδα ολάκερη / πιο όµορφη δεν βρίσκεις»!

Αυτή ήταν η µαντινάδα που είχε πει ένας Κρητικός στον κ. Αντώνη Σαµαρά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που είχε πραγµατοποιήσει πριν από έναν περίπου χρόνο στην Κρήτη ο πρόεδρος της Ν.Δ., συνοδευόµενος από τη βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη. «Εδώ βλέπω ότι σου έχουν τεράστια αδυναµία», της είπε τότε ο κ. Σαµαράς.

Η αλήθεια είναι ότι η θυγατέρα του µακροβιότερου βουλευτή της Κρήτης κατάφερε µέσα σε ελάχιστο χρόνο να κερδίσει την εµπιστοσύνη, αλλά κυρίως την αγάπη ενός δύσκολου -αν όχι δύστροπου- εκλογικού σώµατος. Από την πρώτη στιγµή που αποφάσισε να διεκδικήσει την είσοδό της στη Βουλή µέσα από την εκλογική περιφέρεια του Ρεθύµνου, γνώριζε πολύ καλά τις ιδιορρυθµίες των ψηφοφόρων. «Μου αρέσει η αµεσότητα της σχέσης…», έλεγε σε κάθε ευκαιρία.

Ολα αυτά τα χρόνια η κυρία Κεφαλογιάννη έδειχνε να απολαµβάνει την πολιτική περιπέτεια. Ως βουλευτής έγινε ένα µε τον κόσµο, γεγονός που εκτιµήθηκε από τους συµπατριώτες της. Για πρώτη φορά επί των ηµερών της νεαρής πολιτικού, ο νοµός της Κρήτης «βάφτηκε» γαλάζιος. Αυτό συνέβη στις εκλογές του 2009, όπου η θυγατέρα του αείµνηστου Γιάννη Κεφαλογιάννη κατάφερε να διαψεύσει όσους πίστευαν ότι ήταν δύσκολο για µια γυναίκα να «περπατήσει» µε άνεση στα χωριά του Ψηλορείτη. Σήµερα, για τους Ρεθυµνιώτες είναι κάτι περισσότερο από µια πολιτικός.

«Για µας η Ολγα είναι πάνω απ’ όλα φίλη που µπορείς ν’ ακουµπήσεις», λένε κοµµατικά στελέχη που είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν µαζί της. Αν και γυναίκα -και µάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία-, µπήκε γρήγορα στους ρυθµούς που έχει µάθει να λειτουργεί η τοπική κοινωνία. Συχνά, η βουλευτής της Ν.Δ. εµφανιζόταν σε παραδοσιακά καφενεία, ενώ έδινε σχεδόν ισότιµα της µάχη της «κούπας» (πρόκειται για ένα «βάρβαρο» έθιµο που έχει να κάνει µε άφθονη οινοποσία)!

Η είδηση της µετακίνησης της κυρίας Κεφαλογιάννη από την εκλογική περιφέρεια του Ρεθύµνου στην Α’ Αθήνας είναι αλήθεια ότι αιφνιδίασε ακόµη και το στενό οικογενειακό περιβάλλον της.

Αλλωστε, η σχετική απόφαση ελήφθη µε συνοπτικές διαδικασίες και µέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ο βασικός λόγος που ο κ. Σαµαράς αποφάσισε να προχωρήσει στη µετακίνησή της από το Ρέθυµνο στην Α’ Αθήνας είχε να κάνει µε το γεγονός ότι µετά την αποχώρηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του κ. Γιώργου Βουλγαράκη, δεν υπήρχε εκπροσώπηση της εκλογικής «πελατείας» της Κρήτης. «Δεν πρόκειται να χαρίσουµε τους Κρητικούς στην Ντόρα», έλεγαν στελέχη της Συγγρού.

Τελικά η κίνηση Σαµαρά δικαιώθηκε και µε το παραπάνω, αφού η κυρία Κεφαλογιάννη ξεπέρασε τελικά σε σταυρούς ακόµη και τον κ. Δηµήτρη Αβραµόπουλο, κάνοντας την έκπληξη!

Ονειρο
και 
στοίχηµα

Παράλληλα µε το κυνήγι του σταυρού στην Α’ Αθήνας, αφιέρωνε αρκετές ώρες της ηµέρας στα θέµατα του τοµέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., όπου ήταν επικεφαλής από τον Δεκέµβριο του 2009. «Μου αρέσει να ασχολούµαι µε το συγκεκριµένο αντικείµενο», έλεγε, δείχνοντας να έχει µπει για τα καλά στον ρόλο. Η απόφαση του κ. Σαµαρά να την τοποθετήσει υπουργό Τουρισµού µόνο τυχαία δεν θεωρείται.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός φαίνεται να έχει πλήρη εικόνα αναφορικά µε την προετοιµασία που έχει κάνει η όµορφη υπουργός. Η ίδια, άλλωστε, έχοντας το DNA του Γιάννη Κεφαλογιάννη, δείχνει έτοιµη από καιρό να δώσει τη µάχη. Μάλιστα, όπως λέει, οι δυσκολίες τη συναρπάζουν, όπως και τα εµπόδια. Η νέα υπουργός Τουρισµού, µε µοντέρνο πολιτικό προφίλ αλλά και πολύ καλές σπουδές, είναι βέβαιο ότι έχει τα φόντα για να πετύχει σε έναν τοµέα στον οποίο προσδοκά πολλά η κυβέρνηση.

Η σχέση µε τον Κώστα Καραµανλή

Ενα από τα µεγάλα ατού της κυρίας Κεφαλογιάννη στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι ότι υπήρξε µία από τις πλέον στενές συνεργάτιδες του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραµανλή. Επί χρόνια ήταν νοµική σύµβουλός του. «Είναι ικανή και θα πάει ψηλά», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο στον πατέρα της. Η σχέση της νεαρής βουλευτού µε το καραµανλικό σύστηµα είναι τόσο βαθιά, ώστε αποτέλεσε την κυρίαρχη επιλογή των εκλεκτών του πρώην πρωθυπουργού στην Α’ Αθήνας. «Για µένα ήταν ένα µεγάλο σχολείο η θητεία δίπλα σε έναν τόσο δηµοφιλή για την παράταξή µας ηγέτη…», είχε πει η κυρία Κεφαλογιάννη.

Αλλωστε ακόµη και σήµερα είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που διατηρούν στενή, αυθεντική σχέση µε τον κ. Καραµανλή. Μάλιστα ουδέποτε «πούλησε» τη συγκεκριµένη σχέση προκειµένου να αποκοµίσει προσωπικά πολιτικά οφέλη. Η στάση της αυτή φαίνεται ότι εκτιµήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος, ως λέγεται, έδωσε σκληρή γραµµή για τη στήριξή της στην Α’ Αθήνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ικανή και το αξίζει…».

Γιάννης Κουρτάκης / protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook