Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων που προσήχθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από τον 5ο ανακριτή Θεσσαλονίκης για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, στις 13 Οκτωβρίου του 2010. Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας 19χρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους άλλους τέσσερις.

Από τις κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των 9 χιλ. με γεμιστήρα δέκα φυσιγγίων, τρεις φορητοί υπολογιστές, πέντε αποθηκευτικές μονάδες usb, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι, κατσαβίδια κτλ.

Το πιστόλι, οι υπολογιστές, οι σκληροί δίσκοι και οι αποθηκευτικές μονάδες στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ερευνηθούν οι κλήσεις που έχουν δεχτεί στα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα συγκεκριμένα άτομα φέρεται να εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία προέκυψαν από συνομιλίες κάποιων εκ των συλληφθέντων πρόσφατα για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και από παρακολουθήσεις που ακολούθησαν.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνοδεύτηκε από απρόοπτα στην περιοχή του Βύρωνα.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής φορούσαν κουκούλες και ακινητοποίησαν δύο άτομα, που άρχισαν να φωνάζουν. Κάποιοι από τους περιοίκους ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν εκεί περιπολικά, τα οποία αποχώρησαν όταν τα πληρώματά τους ενημερώθηκαν από τους συναδέρφους τους ότι επρόκειτο για αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.

Στο σπίτι στο Βύρωνα, στη διασταύρωση Κορδελιού και Φορμίωνος, καθώς και σε ένα ακόμα σπίτι στον Ταύρο συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων κυρίως από έντυπα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεδομένου ότι -κατά τις ίδιες πληροφορίες- δεν έχουν βρεθεί όπλα.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα εν όψει της δίκης που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου για τα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων», αλλά και των απειλών που διατυπώνονται στην τελευταία προκήρυξη, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στη δίκη αναμένεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 24ωρη επιτήρηση των οικιών των δικαστών και συνοδεία από αστυνομικούς από και προς το δικαστήριο.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η δίκη.

in.gr