Οι βρετανικές αρχές θα επιδιώξουν να εξακριβώσουν ποια στελέχη της Barclays, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, ήταν ενήμερα σχετικά με τις προσπάθειες χειραγώγησης των επιτοκίων των χορηγήσεων στην διατραπεζική αγορά, δήλωσε την Πέμπτη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν ποινικές διώξεις.

«Σε ό,τι αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays, οφείλει να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα πολύ σοβαρά ερωτήματα σήμερα. Τι γνώριζε και πότε το γνώριζε; Ποιος στην διοίκηση της Barclays είχε αναμιχθεί και άρα ποιος οφείλει να πληρώσει το τίμημα;» τόνισε ο Όσμπορν, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Η Barclays δεν έδρασε μόνη, οι ελεγκτικές αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τη συμπεριφορά σε έναν αριθμό [χρηματοπιστωτικών] θεσμών», πρόσθεσε.

Η Barclays, οι μετοχές της οποίας κατέγραψαν πτώση πάνω από 11%, καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 290 εκατ. λιρών στερλινών στις αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας, αφού έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τράπεζα αποπειράθηκε να χειραγωγήσει τα επιτόκια των χορηγήσεων στην διατραπεζική αγορά του Λονδίνου (Libor).

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters