Ύστερα από δυόμιση χρόνια συστηματικών ερευνών, άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εξιχνίασαν ένα στυγερό έγκλημα που τελέστηκε σε βάρος 82χρονου στον Αποκόρωνα Χανίων.

Όπως αποκαλύφτηκε σήμερα, τέσσερα άτομα 3 ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27, 67 και 51 ετών και μία 55χρονη ημεδαπή, που γνώριζαν το θύμα και θα αποκόμιζαν περιουσιακό όφελος από το θάνατό του, υπήρξαν οι ηθικοί αυτουργοί στο έγκλημα σε βάρος του άτυχου ηλικιωμένου, ο οποίος είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος με πολλαπλές μαχαιριές στον Τσιβαρά Χανίων τον Οκτώβριο του 2009.

Η ανιψιά του είχε ειδοποίησει τις αρχές καθώς όπως ισχυρίστηκε ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του που ήταν απομακρυσμένο απο το υπόλοιπο χωριό.

Στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας οι αστυνομικοί είχαν βρεί ότι είχε παραβιασθεί το παράθυρο του σπιτιού του.

Ακολούθησαν δυόμιση χρόνια μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρχών ώστε να ξετυλιχτεί το κουβάρι της \”βρώμικης\” αυτής υπόθεσης και να οδηγηθούν οι αστυνομικοί στα ίχνη των δραστών.

Την ίδια ώρα ένας ακόμη δράστης, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα και ο οποίος φέρεται να τέλεσε την πράξη αναζητείται ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στους τέσσερις που σχεδίασαν από κοινού την δολοφονία ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του δράστη που αναζητείται υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook