Απίστευτες  αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο έκαναν την «ιερή» κομπίνα οι δυο ιερείς από τα Φάρσαλα, έφερε στο φως η έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας. Μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2012, οι ηλικίας 36 και 38 χρόνων κληρικοί είχαν υπεξαιρέσει συνολικά 690.000 ευρώ από τις μισθοδοσίες!

Οι κομπίνες διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο που έκανε η Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του υπουργείου Οικονομικών στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. της πόλης των Φαρσάλων.

Οι ελεγκτές, όπως αναφέρει το protothema.gr, εντόπισαν αλλοιώσεις και πλαστογραφίες στα αναγραφόμενα ποσά, που είχαν γίνει από τους δύο συλληφθέντες οι οποίοι εκτελούσαν καθήκοντα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της Μητρόπολης.

Στις  καταστάσεις μισθοδοσίας, οι κομπιναδόροι κληρικοί προσέθεταν ένα αριθμητικό ψηφίο στην προβλεπόμενη κρατική δαπάνη, χρεώνοντας έτσι το ελληνικό Δημόσιο με ποσά πολλαπλάσια από αυτά που έπρεπε να καταβάλλει! Έτσι, αντί για 8.864 ευρώ που έπρεπε να εισπράξουν από την τράπεζα για τη μισθοδοσία, πήραν τελικά 28.864 ευρώ! Με αυτά στα χέρια τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας.

Τα ίδια  έκαναν και τους προηγούμενους  μήνες, με αποτέλεσμα να καρπώνονται  τεράστια ποσά που κατέληγαν  στην τσέπη τους! Η έρευνα θα  επεκταθεί και στα προηγούμενα  χρόνια και δεν αποκλείονται  και νέες αποκαλύψεις. Στην κατοχή των ιερέων κατασχέθηκαν άλλα 20.000 ευρώ, μια προσωπική σφραγίδα του 38χρονου και μια σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφαρσάλων οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την είσπραξη των 28.864 ευρώ, ενώ στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκε μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μισθοδοτικών καταστάσεων.