Η βία άφησε το στίγμα της στη Συρία λίγο πριν εκπνεύσει η εβδομάδα με τη χώρα να θρηνεί τον θάνατο τουλάχιστον 91 ατόμων που σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών την Πέμπτη και 149 άλλων που άφησαν την τελευταία τους πνοή την Τετάρτη. Η Τετάρτη θεωρήθηκε η πιο αιματηρή ημέρα στη χώρα από την αρχή του λαϊκού ξεσηκωμού εναντίον του Άσαντ.

Ανάμεσα στους νεκρούς της Πέμπτης είναι και 59 πολίτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν δύο ημέρες πριν από την διεθνή Σύνοδο για την κρίση στη Συρία, η οποία απειλείται από τις ενστάσεις της Ρωσίας σχετικά με το σχέδιο μετάβασης του Κόφι Ανάν.

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα απάντησε στην κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους της από τη Δαμασκό με ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία, όπου ανέπτυξε αντιαεροπορικά όπλα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Συρία που συγκέντρωσε 170 άρματα μάχης βόρεια της πόλης Χαλέπι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπως δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ο στρατηγός των ανταρτών που μάχονται κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Ανάν κάλεσε σε συνομιλίες υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Κίνα, αυτήν την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να μην αποτύχει η Σύνοδος του Σαββάτου.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook