Τελευταία ενημέρωση:10:45

Στις ανακριτικές αρχές του Ηρακλείου έφθασε πριν από λίγα λεπτά προκειμένου να απολογηθεί ο 52χρονος φερόμενος ώς δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη την περασμένη Κυριακή στον Προφήτη Ηλία.

Ο  52χρονος έφθασε υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου .

Ωστόσο όπως καταγγέλθηκε χθες  το μεσημέρι από έναν 48χρονο συγγενή του 52χρονου  στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας ,άγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν 4 αιγοπρόβατα του 52χρονου κρεοπώλη.



 Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 27-06-2012έως 28-06-2012 , παραβίασαν πόρτα περίφραξής του στάβλου, ιδιοκτησίας του 52χρονου που βρίσκεται στη θέση «Βιτσίλα» Δημοτικού Διαμερίσματος Προφήτη Ηλία, όπου θανάτωσαν με μαχαίρι, τα  αιγοπρόβατα.




Πληροφορίες πάντως του flashnews.gr αναφέρουν πως η οικογένεια του 52χρονου φεύγοντας από το χωριό πήρε μαζί της και τα πρόβατα με τους κατοίκους να απορούν πως είναι δυνατόν να ¨ξέχασαν \” αυτά τα 4 πρόβατα..




\”Να φύγει η οικογένεια από τον Προφήτη Ηλία\’\’

Στο μεταξύ ανάστατη παραμένει ακόμα η κοινωνία του Προφήτη Ηλία, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής και στοίχησε την ζωή δύο ανθρώπων, κατοίκων της περιοχής. 



Κάτοικοι του χωριού όντας ακόμη μουδιασμένοι από τον άδικο χαμό των Πρίαμου Ξυδάκη και Μανόλη Σταυρουλάκη, εκφράζουν φόβους για αντεκδίκηση, γεγονός που οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να αποτρέψουν.



Πάντως από την πλευρά της, η οικογένειας Ξυδάκη, είναι πρόθυμη να σταματήσει τον κύκλο αυτό αίματος που άνοιξε με την προύπόθεση όλη η οικογένεια Κοκολογιάννη να φύγει από το χωριό. 



Μάλιστα για το λόγο αυτό συστάθηκε μια αντιπροσωπεία, αποτελούμενοι από κατοίκους του Προφήτη Ηλία, η οποία και άρχισε μια σειρά επαφών με τοπικούς φορείς με σκοπό να θέσει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου η οικογένεια του δράστη, να απομακρυνθεί οριστικά από το χωριό. 



Έτσι χθες  το πρωί, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Εισαγγελία Ηρακλείου, όπου και έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα .



Από την πλευρά του, ο ιερέας του χωριού και ένας εκ των αντιπροσώπων στην επισκεψη αυτή μεταξύ άλλων τόνισε: «Τόσα χρόνια ο φόβος ότι θα μας κάψουν τα αυτοκίνητα εφόσον μιλούσαμε, κρατούσε τα στόματα κλειστά. Τώρα όμως μετά το θάνατο δύο ανθρώπων δεν μπορούμε να κανουμε το ίδιο».



Οι κάτοικοι επισκέφθηκαν και τον  Περιφεριεάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθούν και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook