Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής με βασικό χαρακτηριστικό τη μη εκλογή του έβδομου αντιπρόεδρου από τη Χρυσή Αυγή.

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής, συγκέντρωσε μετά την καταμέτρηση 204 άκυρα, 41 υπέρ και 39 λευκά.

Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές και επομένως ο υποψήφιος του κόμματος έλαβε 23 ψήφους επιπλέον και από βουλευτές άλλων κομμάτων.

Ως εκ τούτου η θέση του έβδομου αντιπροέδρου παραμένει κενή.


Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

«Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας» καταλήγει.