«Πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξοικονόμηση πόρων να μην βλάψει στο ελάχιστο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την εισήγησή του σε σύσκεψη για θέματα προϋπολογισμού του υπουργείου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως, επίσης, το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται αιματηρές θυσίες, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ωστόσο διαπίστωσε ότι αυτό δεν συνδέεται με την αφοσίωση τους στο καθήκον.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας, αφού επισήμανε ότι υπάρχουν προβλήματα στους τομείς των εσόδων και των δαπανών που επιδεινώνουν την κατάσταση λόγω και της ύφεσης, ξεκαθάρισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε μία ορθολογικότερη κατανομή των πόρων χωρίς να επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook