Σε καταστολή παραμένει το πεντάχρονο αγόρι από τη Σουηδία που νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής κινδύνευσε να πνιγεί ενώ κολυμπούσε στην πισίνα γνωστού ξενοδοχείου στην περιοχή του Κάτω Σταλού στα Χανιά. (δείτε εδώ)

Το μικρό αγόρι αρχικά είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή ενώ αύριο αναμένεται να επαναληφθούν οι εξετάσεις, που θα κρίνουν αν το πεντάχρονο αγόρι  βγει από την καταστολή.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί που βρίσκεται στη Κρήτη με την οικογένειά του για διακοπές, λίγο μετά τις 4 και ενώ κολυμπούσε στην πισίνα του ξενοδοχείου  κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άρχισε να καταπίνει νερό μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Με την επέμβαση ναυαγοσώστη που κλήθηκε για το περιστατικό το παιδάκι βγήκε από την πισίνα και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε μονάδα του ΕΚΑΒ συνοδευόμενο από αναισθησιολόγο και πνευμονολόγο.

Η κατάσταση του παιδιού ήταν ιδιαίτερα σοβαρή καθώς δεν ανέπνεε ενώ είχαν σταματήσει οι καρδιακοί του παλμοί.

Με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη το μικρό αγόρι στην κυριολεξία επανήλθε στη ζωή ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και υποστηριζόμενο με οξυγόνο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο νοσοκομείο το οποίο ήταν σε ετοιμότητα για να υποδεχτεί το περιστατικό, το παιδί διασωληνώθηκε ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην παιδιατρική μονάδα του ΠΑΓΝΗ.

Έτσι από τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία για την επιχείρηση διακομιδής του παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.