Την δυνατότητα να προχωρήσουν σε δεκαήμερο προσφορών, έχουν απο σήμερα οι καταστηματάρχες στην Κρήτη, μετά απο σχετικές αποφάσεις που πήραν οι Εμπορικοί σύλλογοι.

Πρόκειται για μια ενέργεια που αποσκοπεί στο να προετοιμάσει το "έδαφος" εν όψει των θερινών εκπτώσεων που ξεκινούν στις 16 Ιουλίου και επιπλέον να ενισχύσει την καταναλωτική κίνηση και απο τους επισκέπτες.

Ειδικότερα οι Εμπορικοί Σύλλογοι Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Περάματος και Καστελλίου Κισσάμου  με πρωτοβουλία και το συντονισμό της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης καλούν τα καταστήματα της περιοχής τους οργανωμένα, συντονισμένα και με επιμελείς προωθητικές και διαφημιστικές πρωτοβουλίες να απευθυνθούν στους καταναλωτές και τους επισκέπτες του νησιού αυτή την περίοδο με τις καλύτερες τιμές, με τα καλύτερα προϊόντα και την μεγαλύτερη διάθεση εξυπηρέτησης.

Ημερομηνία έναρξης Προσφορών 02 Ιουλίου, Ημερομηνία έναρξης Εκπτώσεων 16 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης :

"Όλοι βιώνουμε τη βαθιά ύφεση και στην αγορά του νησιού μας και όλοι γνωρίζουμε τις αιτίες και δεν ωφελεί να τις επαναλαμβάνουμε. Στα πλαίσια ενεργειών που μπορούμε να κάνουμε προκαλώντας το καταναλωτικό κοινό είναι τα 10ήμερα προσφορών, και οι εκπτώσεις.

Προτείναμε με επιστολή μας στους Εμπορικούς Συλλόγους Κρήτης ότι είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε συντονισμένα σε όλη την Κρήτη, σε 10ήμερο προσφορών από 02 Ιουλίου με στόχο να ενώσουμε αυτό το 10ήμερο με την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων από την μία, αλλά και να τονώσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας Ελλήνων και αλλοδαπών από την άλλη.

Αν λειτουργήσουμε συντονισμένα μπορούμε να το προβάλλουμε ενιαία δημιουργώντας ως Κρήτη πολλές καταναλωτικές ευκαιρίες. Επίσης απαντάμε σε πρακτικές που συνήθως οι Εμπορικοί σύλλογοι του Κέντρου (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη) επιδιώκουν προσπαθώντας την περίοδο εκείνη να ψωνίσουν οι καταναλωτές πριν τις διακοπές τους στα Ελληνικά νησιά, στους ταξιδιωτικούς προορισμούς."